Alerta maxima, dupa ce un lucrator umanitar american a fost rapit in Niger. Doua persoane au fost ucise in timpul rapirii
Un lucrator umanitar american a fost rapit vineri seara la Abalak, o prefectura din regiunea Tahoua la 350 de kilometri nord-est de capitala Nigerului, Niamey, unde 2 persoane au fost ucise in timpul rapirii, potrivit unei surse din securitate, scrie AFP
"Un american care lucra pentru un ONG a fost rapit vineri in jurul orelor 21.00 (20.00 GMT) la Abalak. Este prea devreme pentru a stabili identitatea rapitorilor care s-au indreptat spre Mali. Autoritatile au declansat o alerta maxima in zona", a declarat aceasta sursa sub acoperirea anonimatului, scrie Agerpres.
"Cel putin doua persoane au fost ucise in schimbul de focuri" ce a precedat rapirea, a adaugat sursa. Potrivit acesteia, este posibil ca victimele sa fie din Niger, dar informatia trebuie confirmata.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
"Au fost demarate operatiuni de urmarire. Toate drumurile care duc spre Mali sunt supravegheate", a mai afirmat sursa.
Este pentru prima data cand un cetatean american este rapit in Niger.
Regiunea Tahoua, unde a fost capturat americanul, este instabila. La 7 octombrie, 22 de soldati ai armatei Nigerului si-au pierdut viata acolo in urma unui atac comis de indivizi inarmati veniti din Mali asupra unei tabere de refugiati malieni la Tazalit. De asemenea, trei soldati au fost raniti, potrivit armatei Nigerului.
Pentru a impiedica infiltrarea gruparilor armate, Nigerul a desfasurat importante trupe de-a lungul imensei frontiere cu Mali, scena mai multor atacuri. Pe plan diplomatic, autoritatile de la Niamey cer constant rezolvarea conflictului din Mali.