Un copil de 13 ani ar fi fost rapit si obligat sa munceasca la o stana. Matusa: "L-au amenintat ca il omoara"


Ultimul update: Luni 26 Septembrie 2016 07:10
Data publicarii: Vineri 23 Septembrie 2016 19:04
Categorie: Stiri actuale

Caz strigator la cer, in judetul Dolj, unde politia si cei de la Protectia Copilului au inceput mai multe anchete, dupa ce un copil de 13 ani ar fi fost rapit si obligat sa munceasca la o stana.

Batut si nemancat, baiatul a reusit sa fuga de acolo si a cerut ajutorul unui unchi. Rudele l-au dus apoi la spital, unde a ramas peste noapte. Pentru ca era extrem de speriat, un psiholog a incercat pe cat posibil sa il consilieze.

Baiatul a povestit, cu ochii in lacrimi, ca ar fi fost luat cu forta de pe strada de un localnic care l-a dus cu o masina pana la stana in care a fost obligat sa lucreze. Dupa trei ore de spaima a reusit sa fuga si sa ceara ajutor.

Matusa baiatului: "L-au amenintat, ca el daca nu ramane acolo, ei vin acasa si il omoara!"

Reporter: "De ce l-a amenintat?"

Matusa baiatului: "Pentru ca nu a stat la el, la animale. El mi-a spus asa: 'Eu am vrut sa vin acasa si aici, la intersectie', a oprit masina langa el, s-a dat jos si l-a apucat pe copil de mana, dupa aceea s-a dat si soferul jos. L-a luat, l-a bagat fortat in masina, copilul a zis sa ii dea drumul ca vrea sa ajunga acasa."

Copilul este crescut de bunici. Mama sa a murit, iar tatal l-a parasit la nastere. Mai lucrase de bunavoie la aceasta stana in vara, cu acordul rudelor, insa tratamentul inuman la care ar fi fost suspus acolo l-a facut sa renunte.

Bunica baiatului:  "L-a luat cu forta. L-a mai luat o data, dar atunci a fugit copilul si a venit acasa."

Unchiul baiatului : "M-am speriat si eu cand m-a sunat baiatul sa ma duc sa il iau. cand l-am vazut tremura, nu putea sa vorbeasca cla si atunci m-am speriat si eu si am sunat la Salvare."

Cristina Geormaneanu, purtator cuvant Spitalul Judetean Craiova : "L-am linistit, l-am evaluat, nu prezenta urme de violenta. A fost internat in clinica de pediatrie pentru supraveghere, protectie si investigatii amanuntite."

Revoltati, cei de la spital au sesizat politia si Protectia Copilului. Nici rudele nu vor scapa de ancheta pentru ca si-au dat acordul ca cel mic sa trudeasca la oi. In plus, nu mai merge la scoala de doi ani si are doar patru clase.

Mari Dumbrava, purtator de cuvant Directia pentru Protectia Copilului Dolj :"Azi a fost insotit de un domn de la politie la noi, la centrul de consiliere pentru copii abuzati, copilul urmand a fi inclus intr-un program de consiliere psihologica la nivelul acestui centru."

Barbatul acuzat de sechestrare neaga toata povestea. Politistii au deschis insa un dosar penal, pentru lipsire de libertate, iar daca acuzatiile se adeveresc, ciobanul risca sa ajunga la inchisoare.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO