Adevărul despre moartea liderului ISIS. Au apărut primele imagini cu raidul american

Dată publicare: 31-10-2019 07:40
Dată actualizare: 31-10-2019 09:25


Primele imagini ale raidului american care a dus la moartea liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, au fost date publicității de Pentagon, informează BBC.

Imaginile alb-negru arată trupele de commando apropiindu-se de casa în care se afla Abu Bakr al-Baghdadi, după care se vede o explozie puternică.

După ce Baghdadi și-a detonat vesta cu explozibil, commando-ul american a distrus întregul complex.

Noi detalii privind moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi

 

Generalul american Kenneth McKenzie a declarat, într-o conferință de presă, că reședința liderului ISIS arata, după explozie, "ca o parcare cu găuri imense", notează BBC.

De asemenea, McKenzie a precizat că doi copii au murit, alături de al-Baghdadi, în tunel, și nu trei așa cum a fost anunțat inițial. Patru femei, care purtau veste cu explozibil, și un bărbat, au fost uciși în casă.

Potrivit acestuia, un număr necunoscut de luptători ISIS au fost uciși după ce au deschis focul asupra elicopterelor.

Generalul american nu a confirmat descrierea făcută de președintele Trump ultimelor momente din viața liderului ISIS. Trump a declarat, duminică, că liderul ISIS "s-a smiorcăit și a plâns" în timp ce alerga prin tunel.

"S-a târât într-o gaură cu doi copii mici și s-a aruncat în aer, în timp ce oamenii lui stăteau la pământ. Poți să deduci ce fel de persoană era numai bazându-se pe ultimul lui gest", a mai spus Kenneth McKenzie în conferința de presă.

Generalul american a confirmat că identitatea lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost certificată prin verificarea ADN-ului, menționând că la dosar existau probe cu ADN-ul lui, din perioada în care liderul ISIS s-a aflat într-o închisoare în Irak, în 2014.

Rămășițele lui Baghdadi au fost apoi duse la o bază, pentru identificare, după care au fost depuse în mare, într-o ceremonie funerară, în intervalul de 24 de ore de la moartea acestuia, "potrivit legilor conflictelor armate".

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO