Activişti pentru climă au stropit cu noroi și pudră de cacao o faţadă a bazilicii Sfântul Marcu din Veneţia
Activişti pentru climă au folosit extinctoare de incendiu pentru a pulveriza pudră Nesquik pe faţada laterală din partea dreaptă a bazilicii Sfântul Marcu din Veneţia.
Activiștii au stropit cu noroi lichid coloanele acestui monument înscris în patrimoniul mondial UNESCO într-un nou demers organizat pentru a atrage atenţia asupra urgenţei climatice şi pentru a impulsiona guvernele să acţioneze, informează agenţia de presă italiană ANSA.
Protestul a fost orchestrat de şase membri ai mişcării Last Generation în cadrul campaniei ''Fondul de reparaţii''.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Activiştii au etalat de asemenea bannere şi fotografii în care apar 12 membri ai grupării Last Generation care au primit joi un ordin de reşedinţă obligatorie în urma unui protest organizat pe autostrada Roma-Civitavecchia acum câteva zile şi în urma căruia au fost arestaţi.
Activiştii au spus că protestul lor este o „alarmă de incendiu''. „Ne aflăm aici pentru a acţiona alarma de incendiu'', au spus activiştii. ''Este un protest nonviolent. Veneţia se scufundă pentru că guvernele noastre nu au luat măsuri pentru combaterea încălzirii climatice'', au continuat ei.
„Astăzi, voi cei care sunteţi aici ca să faceţi fotografii şi să vizitaţi biserica sunteţi privilegiaţi. Sunteţi ultimii care veţi putea vedea biserica aceasta deasupra nivelului mării'', au mai spus ei în încheierea mesajului.
În timp ce persoanele prezente în piaţă au criticat acţiunea de protest, un turist francez împreună cu fiica lui s-au alăturat protestului.
Ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano, a condamnat vehement protestul, pe care l-a descris drept „un gest execrabil şi incalificabil'' şi o „desfigurare a unuia dintre cele mai ilustre simboluri ale patrimoniului cultural naţional şi care trebuie sancţionat cu fermitate''.
Sursa: Agerpres
Etichete: protest, venetia, activisti, clima, myimpact,
Dată publicare:
07-12-2023 22:11