"A pus o bomba nucleara sub Rusia". Vladimir Putin a gasit tapul ispasitor pentru caderea URSS-ului

Vladimir Putin

Presedintele rus Vladimir Putin a afirmat joi ca fostul conducator sovietic Vladimir Lenin, decedat in 1924, dar venerat in continuare de multi dintre rusi, ar fi responsabil de "explozia" Rusiei, informeaza AFP.

"Ideile trebuie sa duca la rezultate bune, nu cum a fost cazul lui Vladimir Ilici" Lenin, a declarat Putin, in cadrul unei reuniuni a Consiliului prezidential asupra stiintelor si educatiei, relateaza Agerpres.

Ideile lui Lenin sunt cele care "au dus in final la caderea Uniunii Sovietice" in 1991, a estimat presedintele rus, intr-o critica neobisnuita la adresa liderului Revolutiei bolsevice din 1917.

"A fost depusa o bomba nucleara sub imobilul numit Rusia si ea a explodat ulterior", a afirmat Putin, care se arata adesea nostalgic dupa epoca sovietica, potrivit Interfax.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a incercat apoi sa atenueze impresia creata de aceste cuvinte.

Citește și
merkel putin
Putin a vorbit pentru prima data despre momentul in care a incercat sa o intimideze pe Angela Merkel. "Nu am vrut s-o sperii"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Presedintele nu a facut decat sa-si spuna punctul de vedere. Fiecare persoana, inclusiv presedintele, are dreptul sa aiba atitudinea proprie fata de rolul unei pesonalitati sau al alteia in istorie", a subliniat el.

Dmitri Peskov a asigurat, de altfel, ca o eventuala inhumare a lui Lenin "nu este pe ordinea de zi".

La 25 de ani dupa caderea URSS si a regimului comunist, Lenin - decedat in 21 ianuarie 1924 - ramane foarte prezent in Rusia, unde mii de strazi si monumente omagiaza in continuate memoria celui care a fost liderul Revolutiei din Octombrie 1917 si fondatorul statului sovietic.

Corpul imbalsamat al lui Lenin odihneste in mausoleul sau din Piata Rosie, in fata zidurilor Kremlinului, locul cel mai simbolic al tarii, la cativa metri de mormantul lui Stalin.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Putin
Putin "a comandat probabil" asasinarea fostului spion Aleksandr Litvinenko. Acuzatiile aduse presedintelui rus de britanici

Moartea fostului spion Aleksandr Litvinenko a fost "cel mai probabil" aprobata de presedintele rus Vladimir Putin, pe fondul unor dispute mai vechi intre cei doi, arata raportul unei anchete a britanicilor.

Putin a vorbit pentru prima data despre momentul in care a incercat sa o intimideze pe Angela Merkel.
Putin a vorbit pentru prima data despre momentul in care a incercat sa o intimideze pe Angela Merkel. "Nu am vrut s-o sperii"

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat intr-un interviu publicat luni ca nu a dorit sa o sperie pe Angela Merkel cu cainele sau, in timpul unei intalniri avute de cei doi in 2007.

Bild:
Bild: "Putin vrea o cooperare globala contra terorismului". Acuzatiile pe care liderul de la Kremlin le-a adus Vestului

Rusia vrea sa lupte contra terorismului impreuna cu restul lumii, a declarat presedintele Vladimir Putin intr-un interviu publicat luni, in timp ce a acuzat din nou Occidentul de exacerbarea crizelor internationale.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.