A nascut pe strada, in frig, langa bazilica Sfantul Petru. Povestea romancei care l-a impresionat pe Papa Francisc

21-01-2016 18:48


Papa Francisc ii intinde o mana de ajutor unei romance care a ajuns intr-o situatie limita. Femeia a nascut pe strada, in frig, in apropierea bazilicii Sfantul Petru, din Roma.

Sfantul parinte i-a auzit povestea si s-a asigurat ca femeia si fetita ei vor sta timp de un an intr-o casa pentru tinerele mame. Romanca fara adapost, in varsta de 35 ani, a nascut noaptea. La ora 2 si 30 de minute o politista, aflata cu o patrula in serviciu, a auzit strigatele ei si i-a sarit in ajutor.

Polista: ''Femeia era langa perete, foarte transpirata, era si un caine care dormea langa ele. Cand m-am apropiat am vazut ca nascuse deja fetita. Mi-a fost teama pentru ca era foarte frig si fetita.''

Politist: ''Fetita se invinetise, se innegrise. Am zis nu mai respira. Mi-am scos armamentul si am infasurat-o in sacou ca era cald si a tinut-o colega mea. Si fetita a prins culoare din nou.''

Transportate de urgenta intr-o maternitate din apropiere, mama si fetita sunt bine acum. Ele au fost vizitate miercuri dimineata de monseniorul Konrad Krajewski, responsabil cu operele de caritate la Vatican. La cererea papei, romanca a fost invitata sa locuiasca intr-o casa pentru tinerele mame de la Vatican.

Comunitatea Sant'Egidio, care sustine persoanele fara adapost, a reamintit ca aceasta nastere reprezinta un semnal de alarma, in conditiile in care un roman fara adapost a murit marti la Roma, cel mai probabil de frig.

De altfel, numeroase persoane fara adapost traiesc in jurul Vaticanului. Acolo au fost instalate dusuri si se distribuie gratuit saci de dormit.

VIDEO PROTVPLUS.RO