A fost lansat documentarul „People of Steel” pentru a marca cele 1000 de zile de război în Ucraina
Pentru a marca cele 1000 de zile de când Moscova a atacat țara vecină, Ambasada Ucrainei în România a organizat, marți, un eveniment în care a fost lansat un alt film-mărturie.
Documentarul prezintă situația războiului de la graniță și vorbește despre cei rămași captivi în Rusia.
De atunci, au trecut o mie de zile și sute de mii de oameni și-au pierdut viața, printre care și sute de copii.
Documentarul „People of Steel”, tradus în română ca „Oamenii de oțel” lansat marți se concentrează pe diferite stagii ale războiului din Ucraina, dar le amintește celor care se uită că invazia rusă asupra Ucrainei a început de fapt acum 10 ani de la ocuparea ilegală a Peninsulei Crimeea în intenția de a cuceri această parte din țara vecină, iar mai târziu s-a transformat în războiul de acum.
Filmul prezintă și starea soldațiilor ucraineni care sunt luați prizioneri în Rusia. Documentarul prezintă imagini rare din închisoarea Olenivka și Mariupol, evidențiind numeroase crime de război comise de forțele ruse. Producția filmului a durat peste un an.
Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei în România: „Filmul se va concentra în primul rând pe destinul soldaților ucraineni care au fost capturați de forțele Rusiei care până acum au rămas în captivitatea rușilor. Avem confirmarea că peste 90% dintre prizonierii ucrainei din război sunt supuși torturii și maltratare severă”.
În continuare, Ucraina încearcă să se lupte pentru a reduce pierderile și cere ajutor militar aliaților.