A fost depistat primul caz de coronavirus în Catalonia, o femeie care locuiește în Barcelona


Ultimul update: Marti 25 Februarie 2020 17:11
Data publicarii: Marti 25 Februarie 2020 17:00
Categorie: Stiri externe
coronavirus Spania

Autorităţile sanitare spaniole au identificat marţi primul caz de coronavirus în Catalonia, primul depistat în Spania continentală, conform publicaţiei La Vanguardia.

Este vorba despre o femeie care locuiește în Barcelona și care a călătorit recent în nordul Italiei.

Potrivit Agerpres, acest caz este al 4-lea consemnat în Spania, după ce 3 turişti din Germania, Italia şi Marea Britanie au fost depistaţi cu coronavirus în Insulele Canare şi Mallorca.

Sute de turişti au rămas blocaţi marţi într-un hotel din Tenerife, cea mai mare insulă spaniolă din Arhipelagul Canare, după depistarea unui caz suspect de coronavirus în ziua precedentă, cel al unui cetăţean italian care ar putea fi purtător al virusului de origine asiatică, relatează Reuters şi AFP.

Informaţia a fost transmisă agenţiei Reuters de un client al hotelului, în timp ce AFP a preluat anunţul făcut de o purtătoare de cuvânt a autorităţilor regionale din Arhipelagul Canare.

"Sute de clienţi sunt plasaţi sub control sanitar" în hotelul H10 Costa Adeje Palace, a precizat purtătoarea de cuvânt citată de AFP. "Gradul de monitorizare va fi stabilit în cursul acestei zile, însă nicio măsură de carantină nu a fost încă luată, nu se poate vorbi despre o carantină propriu-zisă în acest moment", a subliniat ea.

Cu peste 200 de persoane infectate, Italia, unde şapte persoane au murit, este prima ţară de pe continentul european care a implementat cordoane sanitare în jurul a 10 oraşe din nordul ţării.

În China continentală, bilanţul epidemiei de coronavirus a depăşit pragul de 2.600 de morţi.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO