1000 de zboruri anulate intr-o zi, in SUA, dupa ninsoare. Pretul celei mai costisitoare operatiuni de deszapezire din istorie

Ultima actualizare: 29-01-2016 07:09

Viata revine la normal cu incetinitorul pe coasta de est a Statelor Unite, dupa o furtuna care a paralizat marile orase New York si Washington DC.

Operatiunile de deszapezire vor continua si in zilele urmatoare, asa ca autoritatile le-au cerut oamenilor sa isi lase masinile acasa. Haosul s-a mutat acum la metrou sau in statiile de tren. In jur de o mie de zboruri au fost anulate luni, urmand ca traficul aerian sa revina la normal abia marti.

In prima zi a saptamanii, new-yorkezii au fost sfatuiti sa abandoneze planurile de a merge la serviciu cu masina.

Bill de Blasio, primarul orasului New York: "Lasati-va masina unde este. Nu incercati nici macar sa o deszapeziti."

Totul pentru ca cele peste 2.000 de utilaje mobilizate sa stranga cat mai rapid zapada de pe strazi. Reversul medaliei a fost haosul din gari si de la metrou. Trenurile au circulat cu intarziere sau au fost anulate. Statiile au fost supraaglomerate si doar norocosii au prins loc in vagoane.

"Nu avem cum sa ajungem la serviciu. Trenul a ajuns in statie, insa nu avem loc in vagon", spune o femeie.

Capitala federala Washington DC a revenit mai greu la normal.

Muriel Bowser, primarita capitalei Washington:  "Trebuie sa stiti ca soselele sunt in continuare periculoase. Asa ca, va rog, nu iesiti din casa, pentru a evita un eventual blocaj."

Scolile de stat si insitutiile publice au fost si luni inchise, la Washington, iar Congresul American a amanat o serie de sedinte pana sapatamana viitoare. Decizii similare au fost luate si de autoritatile din statele Virginia si Maryland.

Terry McAuliffe, guvernatorul statului Virginia: "Cred ca la finalul zilei de luni operatiunea de deszapezire va fi cea mai costisitoare din istorie."

Daca, pe langa costurile operatiunii de curatare sunt puse la socoteala si pierderile pe care le-au suferit companiile nevoite sa isi suspende activitatea, nota finala de plata se apropie de 700 de milioane de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO