100.000 de oameni isi asteapta moartea in Siria si isi inregistreaza ultimele mesaje. Imagini sfasietoare din orasul Hama


Ultimul update: Miercuri 14 Decembrie 2016 22:08
Data publicarii: Miercuri 14 Decembrie 2016 16:49
Categorie: Stiri externe

Imagini sfasietoare au aparut in mediul online, din Siria. Cadavrele copiilor morti in bombardamentele din Siria sunt intinse la perete, dupa ce orasul Hama a fost distrus practic de pe fata pamantului.

O organizatie nonguvernamentala sustine ca cel putin 93 de copii au murit in urma unor atacuri cu gaze chimice. Cei aproape 100 de copii au murit la scurt timp dupa ce au inhalat gazul, conform Daily Mail. Atacul ar fi durat o ora, iar gazul ar fi fost unul incolor si inodor.

Organizatia caritabila sustine ca la fata locului ar fi fost afectate peste 300 de persoane in urma atacului.

Civilii din Alep isi asteapta moartea. Mesajele lor finale

Situaita in Siria este catrastrofala. "100.000 de oameni isi asteapta moartea si isi inregistreaza testamentul, ultima dorinta pentru ca se asteapta ca acesta sa fie ultimul lor mesaj. Nu stiu cum sa spun, dar situatia este dezastruoasa, am apelat la ajutorul comunitatilor internationale pentru a opri acest masacru" au spus reprezentanti ai Uniunii Organizatiilor pentru Salvare si Ingrijiri Medicale (UOSSM).

Evenimentele tragice din Alep sunt descrise de ambasadorul umanitar ONU Jens Laerke ca "disparitia oricarei urme de umanitate".

Civilii din Alep si voluntarii sunt siguri ca vor fi capturati, torturati si ucisi. "Un tanar de 25 de ani mi-a zis ca stie engleza, deci va fi ucis mai mult ca sigur. Asta crede el" este un mesaj scris de un activist din Alep pe Twitter.

 

 

"Rezistenta" ultimilor rebeli la Alep va mai dura "doua-trei zile"

 
"Rezistenta" ultimilor rebeli la Alep va mai dura "doua-trei zile", la capatul a peste patru ani de insurectie in acest oras din nordul Siriei, a estimat miercuri seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, citat de AFP.

"Sper ca situatia se va rezolva in doua-trei zile", a declarat Lavrov, citat de agentiile ruse de presa, in cadrul unui forum diplomatic, adaugand ca "luptatorii isi vor inceta rezistenta in urmatoarele doua-trei zile".

Reunit de urgenta la cererea Frantei, Consiliul de Securitate al ONU a luat act marti seara de acordul privind evacuarea rapida a rebelilor din oras. Rebelii din Alep au pierdut razboiul si Organizatia Natiunilor Unite si-a pierdut credibilitatea sub daramaturile unui oras simbol al "prabusirii umanitatii", potrivit ambasadoarei SUA la ONU, Samantha Power, citata de Le Monde in editia sa de miercuri.

"Aceasta tragedie este rezultatul salbaticiei unora, complicitatii active si cinismului absolut al altora, dar este si rodul multor acte de lasitate si a indiferentei si - trebuie sa avem curajul de a o spune - neputintei comunitatii internationale si a ONU", a adaugat François Delattre, reprezentantul permanent al Frantei la ONU.

Anuntul surpriza facut marti seara de ambasadorul rus la Natiunile Unite, Vitali Ciurkin, privind un acord incheiat sub auspiciile Moscovei si Ankarei cu insurgentii pentru trecerea la evacuarea lor rapida din sectorul de est al Alepului, reprezinta epilogul ' hold-up-ului' diplomatic si militar al Kremlinului in aceasta criza, noteaza publicatia citata.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO