Pensiunea unde "nu exista mic dejun" si turistii sunt afumati de gratare si in camere. Ce urmeaza insa cand ajungi la terasa
E varf de sezon pe litoral, iar unii turisti vor sa evite aglomeratia, asadar isi pot petrece concediul pe malul unui lac sau in mijlocul padurii, la o pensiune linistita. Oriunde ar ajunge, toti ne pot scrie si trimite imagini daca se simt inselati.
Inspectorul Vacanta a dat o raita pe drumul vechi spre mare. Peisajele sunt superbe, dar conditiile oferite de unele pensiuni, restaurante sau locuri de agrement lasa de dorit. Inspectorul Vacanta s-a lovit de servicii proaste si camere insalubre. Exista restaurante pe lac unde nu se poate manca peste proaspat, dar si balti de pescuit fara toalete suficiente, iar pescarii s-au plans ca trebuie sa mearga in lanul de porumb. Acesta este un reportaj filmat cu o camera ascunsa.
Ce poti face langa Bucuresti daca ai o zi sau doua la dispozitie si vrei sa te recreezi? Poti alege drumul vechi spre mare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In drum spre Pustnicu, soseaua serpuinda te duce mai intai la Casa de Piatra, un complex cu hotel, restaurant si piscina, amplasat intr-o zona frumoasa. "Este oaza de liniste pe care o cautati", scrie pe site-ul lor, asa ca din curiozitate am intrat. Nu ne-a intampinat nimeni.
Reporter: "Hai sa stam undeva. E praf?"
Turist: "Da."
Reporter: "Pai toate-s pline de praf?"
Turist: "Da."
Dupa cateva minute bune, o chelnerita ne baga in seama, putin deranjata de prezenta noastra acolo.
Reporter: "Buna. E deschisa terasa?"
Chelnerita: "Mda… ce vreti sa luati? Mancare sau ce?"
Reporter: "Nu, o limonada."
Chelnerita: "Limonada nu am sa va dau, numai suc."
Reporter: "Mancare nu se serveste?"
Chelnerita: "Abia am deschis inca nu se serveste. O sa dau drumul la astea si va afum. Haideti in fata."
E clar, nu terasa pare sa fie atu-ul locului asa ca am mers sa vedem camerele.
Reporter: "Cui sta aici cred ca ii e foame tot timpul de la fumul care vine pe geam… si cu mic dejun?"
Reprezentant hotel: "Fara. Nu avem la restaurant, numai gratare."
Reporter: "Si ca mic dejun?"
Reprezentant hotel: "Nu exista mic dejun."
Reporter: "Ce mananca clientii dimineata? Isi aduc de acasa?"
Reprezentant hotel: "Isi aduc de acasa."
O noapte costa 150 de lei si daca vreti sa inoptati aici aveti grija sa alegeti o camera mai departe de zona de gratare daca nu vreti sa stati 12 ore pe zi in fum.
Dar haideti sa nu fim carcotasi! Oferta este extrem de flexibila. Exista trei tipuri de cazare: expres, scurta si de-o noapte.
Expres inseamna doar trei ore si costa 80 de lei, iar scurta inseamna cinci ore pentru numai 100 de lei.
Reporter: "Cazare scurta cinci ore ce inseamna?"
Reprezentant hotel: "Pai pentru soferi, vin cinci ore, se odihneste."
Reporter: "Si pentru cupluri?"
Reprezentant hotel: "Si pentru cupluri si pentru singuratici. Nu conteaza."
Pe holuri se scurge apa pe pereti, la fiecare ploaie importanta.
Reporter: "Ziceam de renovare ca vad ca e…"
Reprezentant hotel: "Asta e de la ploaie. Mai am si camera 8."
Nu sunt conditii pe gustul nostru, asa ca dam sa plecam. Pe cat de greu ne-a fost sa gasim o masa, pe atat de greu a fost sa platim si consumatia.
Reporter: "Ne face cineva nota? Ne face cineva si noua nota?"
Reprezentant hotel: "Nu stiu ce ati comandat, mergeti la doamna la bar."
Reporter: "Barul unde e?"
Reprezentant hotel: "Acolo la doamna."
Reporter: "In capat?"
Reporter: "Mi-a zis sa vin la bar, dar nu stiu unde e barul."
Reprezentant hotel: "Cine v-a trimis la bar?"
Nu suntem singurii nemultumiti de servirea de aici, dupa cum rezulta si din comentariile de pe net.
"O sa incercam sa va raspundem in cursul zilei de astazi." au raspuns cei de la Casa de Piatra.
Increzatori ca vom avea o zi reusita, ne continuam calatoria spre Casa Pustnicu, un loc cu renume, amenajat acum cativa zeci de ani.
La un moment dat, un afis te anunta ca trebuie sa platesti 10 lei. Taxa e insa obligatorie doar pentru aceia care vin sa faca gratare si nu sa manance la restaurant.
Turista: "E liniste, frumos astazi ca nu sunt oameni."
Reporter: "De obicei cum e?"
Turista: "E aglomerat, sunt manele. Pai nu imi place aglomeratia, nu imi plac manelele, oamenii sunt de proasta calitate."
Amplasat pe malul lacului Pasarea, complexul are si terasa si restaurant.
Reporter: "Aici aveti si peste? De aici sau?"
Chelner: "Nu stiu de unde, dar nu de aici."
Reporter: "E congelat?"
Chelner: "Da."
Alin Cismaru, director general companie: "La restaurant intr-adevar vindem peste pe care nu-l avem din lac. (rade)"
Cine se intinde la povesti si bautura trebuie sa stie insa ca e putin probabil ca vreun taximetrist sa-l preia din zona. Detaliile se impun, pentru ca in afara de un pranz sau de o cina, altceva nu poti face.
Nu mai exista barci cu care sa te plimbi pe lac si nici pontonul nu e deloc ingrijit. Foisorul, aflat chiar linga debarcader, pare parasit.
Reporter: "Nu va puteti plimba pe lac? Am vazut niste barci…"
Reprezentant hotel: "Da, sunt de la paznicii care pazesc garla."
Reporter: "De ce nu mai sunt?"
Reprezentant hotel: "Nu mai era rentabil."
Alin Cismaru, director general companie: "Zona de langa lac este zona de pescuit. Avem de gand sa o dezvoltam, dar nu pentru moment."
Cine vrea mai mult decat o simpla plimbare poate continua drumul pana la Belciugatele. Aflata la numai 20 de km de Bucuresti zona s-a dezvoltat puternic in ultimii ani. Cele trei lacuri, pline de peste, ar trebui sa-i multumeasca si pe amatorii de pescuit.
Reporter: "Bravo bravo! Bine ca ai prins. E cel mai mare, nu?"
Fetita: "Da."
Reporter: "Pot sa pun si eu mana pe el?"
Fetita: "Repede ca ii dam drumul."
Acesti turisti se plang ca toaleta e prea departe.
Reporter: "De la cinci dimineata nu ati fost la toaleta?"
Pescar: "V-am spus, in porumb."
Reporter: "50 de lei va ia pe zi, da?"
Pescar: "Da."
Reporter: "Si nu ar trebui sa aveti o toaleta?"
Pescar: "Pai sunt, dar in partea aia din spate."
Dan Dinei, admninistrator complex Popas Dianei: "Cu masinile pana la restaurant faci un minut. Sa vina pana acolo sa isi faca nevoile la restaurant unde avem contract cu o firma de vidanjare. Sa fac o groapa sa pun doua, trei placi de lemne pe acolo e simplu, dar aia se infiltreaza in panza freatica implicit in balta si nu e legal."
Si ar mai fi o nemultumire.
Reporter: "Ce prindeti aici?"
Pescar: "Caras, crap…"
Reporter: "Veniti des?"
Pescar: "Nu, e prima data."
Reporter: "Si cum vi se pare?"
Pescar: "Am venit dintr-o prostie. Are si restrictii are de toate, crapul sub un kg nu il iei."
Chiar daca locul pare desprins din rai mai sunt inca multe de facut. Cu privelistea frumoasa in fata, dar si cu neajunsurile inca proaspete in minte, ne intoarcem acasa.
Sursa: Pro TV
Etichete: litoral, campanie, hotel, pensiuni, nereguli, inspectorul vacanta,
Dată publicare:
12-08-2016 18:45