Pensiunea unde "nu exista mic dejun" si turistii sunt afumati de gratare si in camere. Ce urmeaza insa cand ajungi la terasa

×
Codul embed a fost copiat

E varf de sezon pe litoral, iar unii turisti vor sa evite aglomeratia, asadar isi pot petrece concediul pe malul unui lac sau in mijlocul padurii, la o pensiune linistita. Oriunde ar ajunge, toti ne pot scrie si trimite imagini daca se simt inselati.

Inspectorul Vacanta a dat o raita pe drumul vechi spre mare. Peisajele sunt superbe, dar conditiile oferite de unele pensiuni, restaurante sau locuri de agrement lasa de dorit. Inspectorul Vacanta s-a lovit de servicii proaste si camere insalubre. Exista restaurante pe lac unde nu se poate manca peste proaspat, dar si balti de pescuit fara toalete suficiente, iar pescarii s-au plans ca trebuie sa mearga in lanul de porumb. Acesta este un reportaj filmat cu o camera ascunsa.

Ce poti face langa Bucuresti daca ai o zi sau doua la dispozitie si vrei sa te recreezi? Poti alege drumul vechi spre mare.

In drum spre Pustnicu, soseaua serpuinda te duce mai intai la Casa de Piatra, un complex cu hotel, restaurant si piscina, amplasat intr-o zona frumoasa. "Este oaza de liniste pe care o cautati", scrie pe site-ul lor, asa ca din curiozitate am intrat. Nu ne-a intampinat nimeni.

Reporter: "Hai sa stam undeva. E praf?"
Turist: "Da."
Reporter: "Pai toate-s pline de praf?"
Turist: "Da."

Citește și
muntele baisorii
Muntele Baisorii, locul unde lipsa investitiilor transforma turistii in intrusi
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Dupa cateva minute bune, o chelnerita ne baga in seama, putin deranjata de prezenta noastra acolo.

Reporter: "Buna. E deschisa terasa?"
Chelnerita: "Mda… ce vreti sa luati? Mancare sau ce?"
Reporter: "Nu, o limonada."
Chelnerita: "Limonada nu am sa va dau, numai suc."
Reporter: "Mancare nu se serveste?"
Chelnerita: "Abia am deschis inca nu se serveste. O sa dau drumul la astea si va afum. Haideti in fata."

E clar, nu terasa pare sa fie atu-ul locului asa ca am mers sa vedem camerele.

Reporter: "Cui sta aici cred ca ii e foame tot timpul de la fumul care vine pe geam… si cu mic dejun?"
Reprezentant hotel: "Fara. Nu avem la restaurant, numai gratare."
Reporter: "Si ca mic dejun?"
Reprezentant hotel: "Nu exista mic dejun."
Reporter: "Ce mananca clientii dimineata? Isi aduc de acasa?"
Reprezentant hotel: "Isi aduc de acasa."

O noapte costa 150 de lei si daca vreti sa inoptati aici aveti grija sa alegeti o camera mai departe de zona de gratare daca nu vreti sa stati 12 ore pe zi in fum.

Dar haideti sa nu fim carcotasi! Oferta este extrem de flexibila. Exista trei tipuri de cazare: expres, scurta si de-o noapte.

Expres inseamna doar trei ore si costa 80 de lei, iar scurta inseamna cinci ore pentru numai 100 de lei.

Reporter: "Cazare scurta cinci ore ce inseamna?"
Reprezentant hotel: "Pai pentru soferi, vin cinci ore, se odihneste."
Reporter: "Si pentru cupluri?"
Reprezentant hotel: "Si pentru cupluri si pentru singuratici. Nu conteaza."

Pe holuri se scurge apa pe pereti, la fiecare ploaie importanta.

Reporter: "Ziceam de renovare ca vad ca e…"
Reprezentant hotel: "Asta e de la ploaie. Mai am si camera 8."

Nu sunt conditii pe gustul nostru, asa ca dam sa plecam. Pe cat de greu ne-a fost sa gasim o masa, pe atat de greu a fost sa platim si consumatia.

Reporter: "Ne face cineva nota? Ne face cineva si noua nota?"
Reprezentant hotel: "Nu stiu ce ati comandat, mergeti la doamna la bar."
Reporter: "Barul unde e?"
Reprezentant hotel: "Acolo la doamna."
Reporter: "In capat?"
Reporter: "Mi-a zis sa vin la bar, dar nu stiu unde e barul."
Reprezentant hotel: "Cine v-a trimis la bar?"

Nu suntem singurii nemultumiti de servirea de aici, dupa cum rezulta si din comentariile de pe net.

"O sa incercam sa va raspundem in cursul zilei de astazi." au raspuns cei de la Casa de Piatra.

Increzatori ca vom avea o zi reusita, ne continuam calatoria spre Casa Pustnicu, un loc cu renume, amenajat acum cativa zeci de ani.

La un moment dat, un afis te anunta ca trebuie sa platesti 10 lei. Taxa e insa obligatorie doar pentru aceia care vin sa faca gratare si nu sa manance la restaurant.

Turista: "E liniste, frumos astazi ca nu sunt oameni."
Reporter: "De obicei cum e?"
Turista: "E aglomerat, sunt manele. Pai nu imi place aglomeratia, nu imi plac manelele, oamenii sunt de proasta calitate."

Amplasat pe malul lacului Pasarea, complexul are si terasa si restaurant.

Reporter: "Aici aveti si peste? De aici sau?"
Chelner: "Nu stiu de unde, dar nu de aici."
Reporter: "E congelat?"
Chelner: "Da."

Alin Cismaru, director general companie: "La restaurant intr-adevar vindem peste pe care nu-l avem din lac. (rade)"

Cine se intinde la povesti si bautura trebuie sa stie insa ca e putin probabil ca vreun taximetrist sa-l preia din zona. Detaliile se impun, pentru ca in afara de un pranz sau de o cina, altceva nu poti face.

Nu mai exista barci cu care sa te plimbi pe lac si nici pontonul nu e deloc ingrijit. Foisorul, aflat chiar linga debarcader, pare parasit.

Reporter: "Nu va puteti plimba pe lac? Am vazut niste barci…"
Reprezentant hotel: "Da, sunt de la paznicii care pazesc garla."
Reporter: "De ce nu mai sunt?"
Reprezentant hotel: "Nu mai era rentabil."

Alin Cismaru, director general companie: "Zona de langa lac este zona de pescuit. Avem de gand sa o dezvoltam, dar nu pentru moment."

Cine vrea mai mult decat o simpla plimbare poate continua drumul pana la Belciugatele. Aflata la numai 20 de km de Bucuresti zona s-a dezvoltat puternic in ultimii ani. Cele trei lacuri, pline de peste, ar trebui sa-i multumeasca si pe amatorii de pescuit.

Reporter: "Bravo bravo! Bine ca ai prins. E cel mai mare, nu?"
Fetita: "Da."
Reporter: "Pot sa pun si eu mana pe el?"
Fetita: "Repede ca ii dam drumul."

Acesti turisti se plang ca toaleta e prea departe.

Reporter: "De la cinci dimineata nu ati fost la toaleta?"
Pescar: "V-am spus, in porumb."

Reporter: "50 de lei va ia pe zi, da?"
Pescar: "Da."
Reporter: "Si nu ar trebui sa aveti o toaleta?"
Pescar: "Pai sunt, dar in partea aia din spate."

Dan Dinei, admninistrator complex Popas Dianei: "Cu masinile pana la restaurant faci un minut. Sa vina pana acolo sa isi faca nevoile la restaurant unde avem contract cu o firma de vidanjare. Sa fac o groapa sa pun doua, trei placi de lemne pe acolo e simplu, dar aia se infiltreaza in panza freatica implicit in balta si nu e legal."

Si ar mai fi o nemultumire.

Reporter: "Ce prindeti aici?"
Pescar: "Caras, crap…"
Reporter: "Veniti des?"
Pescar: "Nu, e prima data."
Reporter: "Si cum vi se pare?"
Pescar: "Am venit dintr-o prostie. Are si restrictii are de toate, crapul sub un kg nu il iei."

Chiar daca locul pare desprins din rai mai sunt inca multe de facut. Cu privelistea frumoasa in fata, dar si cu neajunsurile inca proaspete in minte, ne intoarcem acasa.


 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
"Inspectorul Vacanta" se intoarce. Unde ne puteti scrie si trimite poze despre problemele intampinate in timpul sejurului

 Stirile Pro TV lanseaza pe 1 august 2016, in cadrul jurnalului de la ora 19:00, campania Inspectorul Vacanta, semnata de Andreea Brasovean si Raluca Manita, corespondente Stirile Pro TV.

Muntele Baisorii, locul unde lipsa investitiilor transforma turistii in intrusi
Muntele Baisorii, locul unde lipsa investitiilor transforma turistii in intrusi

Inspectorul Vacanta a ajuns in Muntii Apuseni si a gasit o lume de poveste, de un pitoresc aparte, de care nu profita aproape nimeni. Localnicii nu stiu sau nu au posibilitatea sa-si faca reclama, iar autoritatilor prea putin le pasa de promovarea zonei

Inspectorul Vacanta a ajuns la Baile Olanesti. Statiunea a fost lasata in paragina
Inspectorul Vacanta a ajuns la Baile Olanesti. Statiunea a fost lasata in paragina

Cei care s-au cazat anul acesta in Baile Olanesti marturisesc ca au avut un soc. Veniti din toate colturile tarii la tratament, oamenii se plang ca mai rau se imbolnavesc, in loc sa se faca bine.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.