Inspectorul Vacanta a ajuns la Baile Olanesti. Statiunea a fost lasata in paragina

Ultima actualizare: 17-08-2013 07:02

Cei care s-au cazat anul acesta in Baile Olanesti marturisesc ca au avut un soc. Veniti din toate colturile tarii la tratament, oamenii se plang ca mai rau se imbolnavesc, in loc sa se faca bine.

Statiunea Baile Olanesti a fost lasata in paragina de peste 25 de ani, iar acum camerele sunt mizerabile, spun turistii, nemultumiti si ca sunt nevoiti sa dea multi bani pentru apa binefacatoare.

Ne cazam la un hotel de doua stele din Baile Olanesti si iata ce gasim: "Priza e scoasa cu totul din perete. Scaunele astea cred ca sunt de cand s-a facut hotelul. Sa nu te asezi pe el, ca e subred tot. Mobila e veche, mocheta e arsa, patata. Geamul e spart, poate sa cada oricand". Iar asta nu e tot. In baie, e si mai rau... 'Cabina de dus e plina de mucegai, furtunul ruginit.

Incercam si in alta parte, poate avem mai mult noroc de gazde bune. Cei care incaseaza banii de cazare au raspunsurile pregatite.

"Turistii sunt subiectivi. Mai sunt si camere care mai sunt nemodernizate, insa in mare parte, cam 80% din hotel este realizat", sustine Alina Tirlea, directorul unui hotel.

Turistii mai vin astazi aici condusi doar de nostalgii. Si ca si cum n-ar fi fost destul de rau, pentru apele binefacatoare, oamenii trebuie sa plateasca in plus: 11,5 lei pe zi. Explicatia vine de la reprezentantul societatii care a concesionat intre timp izvoarele de la Olanesti.

"Este o apa minerala terapeutica folosita la tratarea unor boli digestive, este un medicament, de fapt, si niciun medicament nu este gratuit in ziua de azi", considera Liliana Uta, reprezentantul concesionarului.

La mai putin de o ora de mers cu masina, pe Valea Oltului, o alta statiune celebra Calimanesti-Caciulata, arata la fel de rau. Drept urmare, cei care s-au incumetat vara aceasta sa isi petreaca vacanta aici spun ca a fost pentru ultima oara.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO