TOP 15 lucruri pe care sa le faci in ultimele 15 zile pana la inceperea anului scolar

Dată publicare: 02-09-2014 16:20
Dată actualizare: 05-09-2014 07:14


prima zi de scoala

Mai e putin pana la 15 septembrie si niciodata un parinte nu e suficient de pregatit pentru prima zi de scoala a copiilor. Am alcatuit un top al celor mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci pana cand suna clopotelul.

1. Obisnuieste-ti copilul cu trezitul dimineata. E mai bine sa incepi cu o saptamana-doua inainte, ca sa apuce sa reintre in rutina iar prima zi de scoala sa nu inceapa cu o trezire de cosmar. Ca sa faci lucrurile mai placute, ii poti lua un desteptator cu personajul preferat.

2. Cumparaturile de rechizite. Nu le lasa pana in ultimele zile, fiindca risti sa mearga la scoala cu ghiozdanul gol.

3. Si fiindca vorbeam deghiozdan, acesta ar trebui schimbat macar odata pe an. Nu de alta, dar copilul creste iar moda se mai schimba.

4. Schimbari in garderoba: in fiecare an o multime de haine ii raman mici, nu-i mai plac sau pur si simplu nu “merg” la scoala. Asa ca nu strica o sedinta de shopping.

5. Schimbari si in biblioteca: e o idee buna ca in ultimele saptamani de vacanta sa inlocuim lecturile de vara cu unele mai serioase, care sa il ajute pe cel mic la scoala.

6. Daca tot vorbeam de carti, e o idee buna sa demaram un program intensiv si regulat de citit chiar inainte de inceperea scolii. Se creaza astfel o rutina, o obisnuinta care va fi extrem de utila pe parcursul anului.

7. Faceti impreuna ordine in dulap. Cat a durat vacanta cautatul prin dulap putea tine oricat, dar odata cu inceperea scolii timpul devine limitat. Avantajele unei garderobe ordonate se vor vedea din prima zi de scoala.

8. Desi multi nu isi dau seama de importanta sa, alimentatia zilnica are o mare importanta in performanta scolara. Daca in timpul verii sucurile, dulciurile si snacks-urile au fost la putere, e timpul sa fie inlocuite treptat de fructe, legume, cereale, peste si carne.

9. Pregateste-i un cadou frumos pentru prima zi de scoala. In Germania copiii primesc intotdeauna un cadou in aceasta zi. Ar putea fi o parte din cheia succesului elevilor nemti, asa ca de ce sa nu introducem acest obicei si la noi?

10. Nu in ultimul rand, e bine sa ai niste bani pusi deoparte pentru prima zi de scoala, fiindca pe langa rechizite si haine mai apar fondul clasei si alte cheltuieli neprevazute.

11. Uita-te la prognoza meteo, ca sa ai hainele pregatite pentru vremea din ziua respectiva

12. Informeaza-te ce colegi noi, dar si ce profesori noi, ar putea sa aiba.

13. Afla ce sport se face la scoala si pregateste-te cu echipament corespunzator. Daca lasi pe ultimele zile inainte de inceperea anului scolar, s-ar putea sa nu mai gasesti nici macar un pantalon de trening.

14. Daca nu stai la doi pasi de scoala, fa un plan pentru drumul de acasa pana la scoala si inapoi. Autoturism personal, transport in comun, microbuzul sau scolii sau tot mersul pe jos e cel mai sanatos? Acum e momentul cel mai bun pentru a stabili aceste lucruri, care depind nu doar de distanta si ruta, ci si de varsta elevului.

15. Fa cumparaturi pentru pachetelul din primele zile de scoala macar cu o zi-doua inainte, ca sa nu fii nevoit sa incropesti ceva din ce gasesti prin frigider.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO