Lista manualelor aprobate pentru clasele I si a II-a. Schimbarea anuntata in acest an de ministrul Pricopie

Ultima actualizare: 31-08-2014 07:12
elevi, manuale

Au mai ramas doar cateva saptamani pana cand elevii vor umple din nou bancile scolii. Pentru cei mici, care vor intra in clasa I, va fi prima intalnire cu un manual scolar. Ministerul i-a anuntat deja si care vor fi acestea.

Ministerul Educatiei Nationale a stabilit ce manuale scolare vor fi folosite in clasele I si a II-a in anul scolar 2014-2015. Conform unui comunicat oficial, dupa ce au fost evaluate toate ofertele, acestea sunt cele selectate:

1. Comunicare in limba romana clasa I: SC CD Press SRL_OF_1, SC CD Press SRL_OF_2, Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA.
2. Comunicare in limba materna maghiara clasa I: Editura Corvin Deva.
3. Comunicare in limba romana clasa a II-a: SC CD PRESS SRL.
4. Matematica si explorarea mediului clasa I: SC CD PRESS SRL, Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA.
5. Matematica si explorarea mediului clasa a II-a: SC CD PRESS SRL.
6. Limba moderna clasa I - limba engleza: SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL.

MEN va organiza o noua procedura de achizitii pentru loturile pentru care nu s-au depus oferte si pentru loturile pentru care nu exista inca oferte castigatoare. Manualele castigatoare vor fi incarcate pe platforma www.manuale.edu.ro la 10 zile de la comunicarea rezultatelor procedurii. Cadrele didactice vor putea accesa platforma si vor selecta acele manualele pe care doresc sa le utilizeze in fiecare scoala.

Noile manuale (in format clasic si in format digital) inlocuiesc manualele existente pana la aceasta data, aprobate prin Ordinul de Ministru nr. 3885/2004. Romania este printre primele tari europene care implementeaza manualele digitale, care vor fi disponibile si online.

Pricopie: Manualele din ciclul primar ar putea ramane la elevi

"Ne-am gandit ca, pentru inceput, elevii din ciclul primar sa nu mai returneze manualele. Pentru unii copii, manualele sunt singurele carti. Apoi, copiii sunt prea mici si unele carti se strica mai mult, asa ca am decis ca elevii din primar sa pastreze cartile", a spus Remus Pricopie, citat de Mediafax.

Ministrul Educatiei a precizat ca, pentru o perioada, manualele pentru elevii din celelalte cicluri de invatamant vor fi returnate la sfarsitul anului scolar.

"Pana in 2014, Ministerul Educatiei platea pentru manuale 16 milioane de lei. Erau carti care se cumparau cu 1,30 lei. Odata cu schimbarea manualelor, preturile vor creste", a mai spus Remus Pricopie.

Vezi aici preturile si cum poti cumpara manualele

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO