Studiu: Elevii folosesc telefoanele mobile si pentru invatat


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2013 20:20
Categorie: Incepe scoala
elevi

Un nou studiu arata ca scolile nu s-au adaptat si continua sa interzica telefoanele mobile, desi elevii le folosesc si pentru invatat.

Rezultatele unui studiu facut de TRU sprijina teoriile celor care sustin ca scolile ar trebui sa inteleaga importanta telefoanelor mobile din punct de vedere educativ.

Una dintre concluzii arata ca noile tehnologii pot stimula elevii sa invete in propriul lor mod.

Cercetatorii au mai aflat ca indiferent daca scolile permit sau nu folosirea telefoanelor mobile, elevii le vor folosi oricum, chiar si pentru invatat.

Telefon

In ciuda opiniilor contrare din partea parintilor si a profesorilor, studiul arata ca unul din trei elevi foloseste telefonul pentru a-si face temele si invata mai bine cu ajutorul lui.

"Neasteptat de multi elevi din ciclul gimnazial isi folosesc telefoanele, inclusiv smartphone-urile si tabletele, pentru a-si face temele", au explicat cercetatorii.

"In ciuda numarului mare de elevi care-si folosesc laptop-urile, smartphone-urile sau tabletele pentru a-si face temele, foarte putini le folosesc la scoala. Exista o prapastie foarte mare intre folosirea acestor tehnologii acasa si folosirea lor la scoala", mai spun cercetatorii.

Folosirea telefoanelor acasa, un plus pentru educatia elevilor

Studiul mai arata ca elevii ar putea fi mai concentrati si ar invata mai bine daca li s-ar permite folosirea telefoanelor in timpul orelor de curs.

Elevi

Cercetatorii sunt de parere ca aducerea profesorilor la zi cu aceste tehnologii si instruirea lor privind folosirea in timpul orelor ar putea aduce beneficii pentru ambele parti, atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO