Copiii care citesc au rezultate mai bune la matematica si un vocabular mai vast


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2013 21:00
Categorie: Incepe scoala
Elevi

Copiii care citesc tind sa aiba rezultate mai bune la matematica si dezvolta un vocabular mai vast, in comparatie cu copiii care nu rasfoiesc nicio carte.

Un studiu al cercetatorilor britanici arata ca cititul intre varstele de 10 si 16 ani duce la dezvoltarea unui vocabular mai complex, potrivit The Telegraph.

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca acei copii carora parintii le citesc povesti inainte de culcare au performante mai bune, in comparatie cu cei care sunt trimisi direct la somn.

Studiul arata ca cel mai puternic impact al cititului este asupra vocabularului, insa efecte benefice se pot observa si la matematica sau ortografie.

Acest studiu vine in contextul in care adultii sunt tot mai ingrijorati ca cei mici prefera sa se joace pe console sau sa se uite la televizor, in detrimentul lecturii.

"Exista temeri ca tinerii care citesc din placere sunt tot mai putini. Exista mai multe motive care duc la aceasta ipoteza, printre care si timpul petrecut pe internet", a spus unul dintre cercetatori.

Cititul din placere imbunatateste performantele la matematica

O concluzie surprinzatoare a studiului a fost ca acei copii care citesc din placere au performante mai bune chiar si la matematica.

"Este foarte probabil ca dezvoltarea abilitatii de a citi sa ajute copiii sa absoarba si sa inteleaga informatiile noi si sa le imbunatateasca aptitudinile in toate domeniile", a explicat un cercetator.

Elevi

Cercetatorii au mai adaugat ca dificultatea cartilor citite de tineri a scazut in timp, acestia ajungand chiar sa renunte la lectura per total la varsta de 16 ani.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO