Termenul din procesul "Colectiv" a fost amânat încă o dată. Părinții victimelor aveau ochii în lacrimi
Termenul din procesul "Colectiv" a fost amânat încă o dată de Tribunalul București, spre disperarea supraviețuitorilor și a părinților celor care și-au pierdut viață în incendiul de acum doi ani.
Judecătorul ar fi trebuit să ia în discuție și cererea procurorilor anticorupție care vor ca statul prin Ministerul Finanțelor să fie parte din proces ca garant al plății daunelor morale și materiale uriașe cerute de părțile vătămate, de 280 de milioane de euro.
Motivul amânării? Lipsa de procedură în citarea unei părți civile.
Cristian Popescu Piedone: "Ce vină am eu? Va urez sărbători fericite. Cui îi convine așteptarea? Este grea și pentru mine".
Beatrice Comăniceanu, avocat: "Un avocat care nu a fost prezent. A fost contactat de un coleg de-al nostru și a spus că nu mai lucrează pentru acea persoană, dar până nu faci dovadă rezilierii .. este lipsa de procedură."
Toate termenele din proces au fost amânate până acum din același motiv.
Jean Chelba, tatăl lui Alexandru Chelba: "Toate cererile acestea de amânări au fost puerile. În primul rând nu avem traducător, e de rușinea lumii. Să nu poți să traduci o citare a unor părți din afară țării.. Ne-am pierdut rabdarea!"
Sutele de victime și părinții celor care au fost răniți sau au pierit în incendiu așteaptă să li se facă dreptate.
Cornel Maftei, tatăl Teodorei Maftei: "Cei vinovați se plimbă printre noi și își trăiesc viața. Nu se poate așa ceva, foarte multă lume lipsește, foarte mulți din partea statului nu au fost reprezentați nici măcar prin avocați și se amână, amână până când cineva va zice lasă că poate uitam".
Viorica Maftei, mama Teodorei Maftei, avea ochii în lacrimi: "Era un copil prea bun și voia binele tuturor. Sigur nu voia răzbunare. Dar sigur voia dreptate".
Cu toții așteaptau ca judecătorul de la Tribunalul București să ia o decizie și în privința cererii procurorilor DNA care vor ca statul să fie parte din proces și să garanteze plata daunelor istorice, de 280 de milioane de euro.
Procurorii susțin că statul ar fi putut să împiedice efectele dezastruoase ale incendiului, dacă ar fi cerut ajutorul celorlalte state din Uniune și ar fi activat mecanismul de protecție civilă europeană - concluzii luate într-un raport al Guvernului.
Următorul termen al procesului a fost fixat pe 15 ianuarie.