Locul tragediei de la Colectiv s-a transformat intr-un altar in memoria victimelor. Mesajele emotionante lasate aseara

31-12-2015 07:34


La doua luni de cand 63 de tineri au pierit in infernul Colectiv, in fata clubului, lumanarile continua sa ne aminteasca de tragedia care a marcat o tara intreaga.

Miercuri seara, altarul ridicat in aer liber a devenit si mai mare, iar zeci de oameni au presarat - printre candele si fotografii - flori albe, in amintirea victimelor. Initiativa apartine unui grup de voluntari care a postat pe Facebook un mesaj emotionant de mobilizare.

In amintirea victimelor nevinovate de la Colectiv, miercuri seara s-au derulat momente emotionante la locul tragediei. Rudele si prietenii celor care pierit in incendiu au mers, cu sufletele sfasiate de durere, sa aprinda cate o lumanare.

Mama uneia dintre victime: "Da, sunt momente foarte grele. Este fiul meu printre ei. Inca nu pot sa vorbesc."

Tanar: "Cu gandul la prietenii nostri care nu mai sunt pe aici. Toata gasca de fotografi. E destul de greu, chiar si dupa doua luni."

Grupul de voluntari "Impreuna rezistam", care a organizat totul, a postat pe Facebook un mesaj miscator: "Flori albe pentru 63 de oameni frumosi care s-au grabit sa plece de langa noi. Poate intr-o lume mai buna, cine stie..."

Femeie: "Trebuie sa mergem mai departe si sa nu-i uitam niciodata."

Tanar: "Mi-au ramas in suflet."

In seara de 30 octombrie, clubul a fost cuprins de un incendiu si s-a transformat intr-o capcana de foc pentru tinerii care erau la concertul celor de la "Goodbye to Gravity". Unii au murit in chinuri groaznice, in timp ce altii au suferit arsuri teribile.

Femeie: "Nu cunosteam pe nimeni. Locuiesc in Germania si am ajuns acasa si am zis: hai, sa aprindem si noi o lumanare."

De doua luni de zile, locul tragediei s-a transformat intr-un altar, unde oameni simpli vin aprind o lumanare si spun rugaciuni pentru sufletele clor 63 de tineri care nu mai sunt printre noi.

La initiativa Patriarhului Daniel, miercuri seara, preotii au tinut, in fata clubului, o slujba speciala de pomenire. Asta dupa ce, initial, in urma incendiului, nicio fata bisericeasca nu s-a rugat pentru suflete celor care au pierit. Reprezentantii Patriarhiei au explicat atunci ca "preotii nu pot tine slujbe daca nu sunt invitati."

Preotul Marius Cojocaru, Biserica Sf. Nicolae Brosteni: "Am savarsit o scurta slujba de pomenire pentru cei 63 care au decedat in chin napraznic."

Lupta continua pentru 23 dintre raniti, internati in spitale din Bucuresti si din strainatate.

VIDEO PROTVPLUS.RO