Locul tragediei de la Colectiv s-a transformat intr-un altar in memoria victimelor. Mesajele emotionante lasate aseara
La doua luni de cand 63 de tineri au pierit in infernul Colectiv, in fata clubului, lumanarile continua sa ne aminteasca de tragedia care a marcat o tara intreaga.
Miercuri seara, altarul ridicat in aer liber a devenit si mai mare, iar zeci de oameni au presarat - printre candele si fotografii - flori albe, in amintirea victimelor. Initiativa apartine unui grup de voluntari care a postat pe Facebook un mesaj emotionant de mobilizare.
In amintirea victimelor nevinovate de la Colectiv, miercuri seara s-au derulat momente emotionante la locul tragediei. Rudele si prietenii celor care pierit in incendiu au mers, cu sufletele sfasiate de durere, sa aprinda cate o lumanare.
Mama uneia dintre victime: "Da, sunt momente foarte grele. Este fiul meu printre ei. Inca nu pot sa vorbesc."
Tanar: "Cu gandul la prietenii nostri care nu mai sunt pe aici. Toata gasca de fotografi. E destul de greu, chiar si dupa doua luni."
Grupul de voluntari "Impreuna rezistam", care a organizat totul, a postat pe Facebook un mesaj miscator: "Flori albe pentru 63 de oameni frumosi care s-au grabit sa plece de langa noi. Poate intr-o lume mai buna, cine stie..."
Femeie: "Trebuie sa mergem mai departe si sa nu-i uitam niciodata."
Tanar: "Mi-au ramas in suflet."
In seara de 30 octombrie, clubul a fost cuprins de un incendiu si s-a transformat intr-o capcana de foc pentru tinerii care erau la concertul celor de la "Goodbye to Gravity". Unii au murit in chinuri groaznice, in timp ce altii au suferit arsuri teribile.
Femeie: "Nu cunosteam pe nimeni. Locuiesc in Germania si am ajuns acasa si am zis: hai, sa aprindem si noi o lumanare."
De doua luni de zile, locul tragediei s-a transformat intr-un altar, unde oameni simpli vin aprind o lumanare si spun rugaciuni pentru sufletele clor 63 de tineri care nu mai sunt printre noi.
La initiativa Patriarhului Daniel, miercuri seara, preotii au tinut, in fata clubului, o slujba speciala de pomenire. Asta dupa ce, initial, in urma incendiului, nicio fata bisericeasca nu s-a rugat pentru suflete celor care au pierit. Reprezentantii Patriarhiei au explicat atunci ca "preotii nu pot tine slujbe daca nu sunt invitati."
Preotul Marius Cojocaru, Biserica Sf. Nicolae Brosteni: "Am savarsit o scurta slujba de pomenire pentru cei 63 care au decedat in chin napraznic."
Lupta continua pentru 23 dintre raniti, internati in spitale din Bucuresti si din strainatate.