Concert rock caritabil la Arenele Romane din Bucuresti, pentru victimele din Colectiv: Holograf, Nicu Covaci, Vama si Antract

Dată publicare: 27-10-2016 11:24
Dată actualizare: 30-10-2016 07:04


Concert Colectiv

Pe 30 octombrie 2015 lumea rock-ului din Romania a primit o lovitura grea.

Una dintre cele mai promitatoare trupe ale noului val, Goodbye to Gravity, a pierdut patru din cei cinci membri in timpul concertului de lansare a celui de-al doilea material discografic, „Mantras of War”.

Alaturi de ei, fotografi de concerte, graficieni, ziaristi, dintre care unii scriau despre muzica rock inca din anii 1990, sunetisti, prieteni si fani, nelipsiti de la concerte, care prin devotamentul lor au mentinut vie pasiunea pentru acest gen muzical.

Toti acesti oameni, fiecare in felul lui, au contribuit la mentinerea unei scene a carei activitate a fost prilej de mangaiere si bucurie pentru multi dintre noi. In urma lor au ramas un ocean de tristete si familii indurerate, multe dintre ele lipsite de posibilitati financiare. si sa nu-i uitam pe raniti.

In afara de cei 64 de tineri, plecati mult prea devreme dintre noi, peste 160 de alti raniti se zbat cu probleme fizice si psihice greu de depasit.

La un an de la tragedie (30 octombrie 2016), o parte din ranitii din Colectiv impreuna cu Asociatia Promusic Events vor organiza un eveniment rock CARITABIL (strangere de fonduri), la Arenele Romane din Bucuresti (capacitate 1500 persoane).

Banii stransi vor fi directionati (prin Crucea Rosie) catre victimele care inca au nevoie de tratament.

Crucea Rosie Romania se alatura acestui demers important si continua sustinerea ranitilor implicati in tragedia de la Clubul Colectiv.

„Victimele tragicului eveniment petrecut in clubul bucurestean ”Colectiv” au in continuare nevoie de ajutor. De aproape un an, Crucea Rosie Romana este alaturi de cei aflati in suferinta. Continuam sa acordam tot sprijinul necesar celor care au nevoie de recuperare. Salutam initiativa Asociatiei Promusic Events, organizatorul concertului caritabil "#Colectiv - Noua ne pasa!" si va asiguram ca suma colectata cu aceasta ocazie va fi folosita, la fel ca si celelalte fonduri, pentru rezolvarea problemelor de sanatate cu care continua sa se confrunte cei afectati”, a precizat Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

„Dorim sa multumim Crucii Rosii din Romania pentru deschiderea fata de acest eveniment, cu atat mai mult cu cat aceasta institutie a fost alaturi de ranitii din tragedia de la Colectiv inca de la inceput. Speram ca lumea sa inteleaga ca acestia au in continuare nevoie de multa sustinere, dar si de bani pentru operatiile si tratamentele necesare.” a mentionat Nelu Brindusan, Asociatia Promusic Events.

In acest eveniment sunt incluse atat formatii tinere precum Up To Eleven sau 9.7 Richter, ai caror membri au fost raniti la Colectiv, cat si artisti consacrati, printre care se numara Holograf, Vama, Antract si Nicu Covaci.

Alti participanti vor fi anuntati in scurt timp.

Intrarea se face pe baza de donatie (60 lei sau 100 lei), in functie de posibilitatile fiecaruia.

Info: www.AmBilet.ro, reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo si librariile Carturesti si Humanitas) si www.iabilet.ro

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO