„Atacul” dronelor, la iLikeIT. Care este preferata Iuliei Ionescu

05-02-2021 10:56


„Atacul” dronelor, la ILikeIT. Care este prefe...
România a introdus restricții pentru utilizarea ...

Iulia Ionescu a venit înconjurată de o armată de... drone în platoul emisiunii iLikeIT și a explicat de ce trebuie să ținem seama când vrem să alegem un asemenea dispozitiv.

„Cred că sunt jucăriile mele preferate în momentul de față, pentru că încerc și eu să mă specializeze în pilotajul de drone” a mărturisit Iulia Ionescu. Tocmai de aceea, l-a invitat pe Alex Damian pentru a oferi sfaturi avizate cu privire la dispozitivele folosite în prezent pentru imagini panoramice spectaculoase, sau chiar pentru livrare de mici produse.

Alex Damian: „Ce e important la drone de știut e că în momentul în care ridicăm o dronă și facem o poză avem o zonă de contrast extrem de puternică, adică partea de jos, de pământ, este întunecată, și cerul, care este foarte, foarte puternic luminat iar de cele mai multe ori asta e o problemă la drone, că avem partea de sus luminată și partea de jos întunecată. Mavic 2 Pro rezolvă problema asta cu un senzor mai mare, mai puternic, dinamică mai bună și astfel fotografiile sunt egalizate din punct de vedere al expunerii.”

Iulia Ionescu:Eu vreau să vă prezint o dronă care costă doar 100 de euro, în schimb are funcții prezente pe unele modele mai avansate, filmează full HD, 4K, este drona începătorului, eu cu asta am început și încerc să mă specializez, și o recomand și celor care vor să învețe, mai degrabă să investească 100 de euro într-o asemenea jucărie decât să cumpere de la început o dronă care costă peste 2.000-3.000 de lei. Primul risc nu e să te rănești pe tine sau pe cineva, ci să o pierzi. Se pierd foarte ușor”.