Cea mai performantă dronă din lume, prezentată la baza militară din Câmpia Turzii

04-02-2021 16:51


Desfăşurare impresionantă de forțe la baza militară din Câmpia Turzii. Înaintea unei sesiuni de pregătire a soldaţilor români şi a 90 de militari americani a fost prezentată cea performantă dronă din lume - o adevărată aeroanvă pilotată de la distanţă.

Astfel de aparate de zbor sunt folosite pentru operaţiuni de supraveghere în siguranţa naţională.

Timp de câteva luni, Baza Militară din Câmpia Turzii o să fie transformată într-o adevărată zonă de exerciţii militare de amploare. Aici, dronele MQ-9 Reaper urmează să fie testate în diferite misiuni.

Viorel Pană - șeful Statului Major al Forţelor Aeriene: ”Prezenţa acestor aeronave de ultimă generaţie reprezintă pentru noi atât o responsabilitate în a asigura sprijinul naţiunii gazdă cât şi o uriaşă oportunitate de a ne instrui împreună”.

Oficialii americani nu au ratat ocazia de a lăuda militarii români, apoi au realizat mai multe zboruri de exerciţiu pentru a prezenta în detaliu modul în care funcţionează aceste drone de ultima generaţie.

Prezența Forţelor Aeriene ale S.U.A aici, în Câmpia Turzii este un prim exemplu pentru continuarea parteneriatului nostru de securtitate şi de investiţie în bani, munca grea, pe care Statele Unite ale Amercii le-au făcut în România pentru a menţine această regiune şi alianţa în siguranţă, în fața ameninţărilor.

Soldaţii americani spun că principalele avantaje al unei asemenea drone performante, care costă circa 16 milioane de euro sunt viteza şi faptul că poate fi controlată prin satelit de la mii de kilometri distanţă.

Jason Bailey: ”Acesta este viitorul pe care noi îl vedem în regiunea Mării Negre şi care începe aici în Câmpia Turzii”.

Antrenamentele soldaţilor românii cu trupele americane vor dura câteva luni.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO