„Ambulanța pentru monumente” a salvat peste 800 de obiective istorice și turistice. Cum putem contribui fiecare dintre noi
„Ambulanța pentru monumente” a creat o rețea națională de voluntari de toate vârstele cu scopul de a salva clădirile istorice uitate de autorități.
O rețea online, cu un program foarte bine pus la punct, cu informații clare despre clădirile aflate în paragină și cu date curajoase de finalizare a proiectelor. Au nevoie, însă, de susținerea noastră.
Știți ce trebuie să facem pentru ca mai bine de 800 de monumente istorice, clădiri, poduri, biserici și alte obiective turistice, aflate în paragină... să fie demolate? Nimic! Dacă nu facem nimic, ele vor dispărea, deși fac partea din istoria și cultura noastră. „Ambulanța pentru monumente” și-a propus să schimbe, însă, asta.
A creat o rețea națională de voluntari de toate vârstele, specialiști din diferite domenii, pentru a readuce la viață clădiri de mult uitate, atât de importante pentru noi. O rețea din care și voi puteți face parte. Înscrierile se desfășoară online. Și asta ne este tot. Ne oferă detalii invitatele mele de astăzi. Veronica Vaida este unul dintre fondatorii acestui proiect. Paula Herlo este ambasadorul proiectului.
Paula Herlo, corespondent PROTV: „Eu am încercat să fac lumină pe ce fac ei, pentru că mi se pare absolut extraordinar ce se întâmplă în șantierele „Ambulanței pentru monumente” și mi-am dorit foarte mult ca oamenii să afle despre ei și să se așeze lângă ei. Poate nu fizic, în șantier, dar cu un SMS la 8864, cu textul „patrimoniu”, o donație lunară de 4 euro, putem să ne așezăm lângă ei și să salvăm toate aceste obiective, spre care vrem să ne mai ducem, pentru că asta vrem noi, pentru copiii noștri, să le arătăm cum arăta trecutul”.
Mai multe detalii, în VIDEO.