Ambulanța pentru monumente a lansat o campanie de susținere a legii pentru salvarea la scară largă a patrimoniului național
În România erau la nivelul anului 2022 peste 800 de monumente istorice aflate în stare de colaps și precolaps, printre care și câteva monumente afate pe lista indicativă UNESCO.
Alături de inițiativele societății civile este nevoie și de implicarea statului pentru a nu pierde mare parte din patrimoniul național și din identitatea care ne definește ca popor.
Când neglijăm clădirile istorice, ele ajung să se destrame. Și, odată cu dispariția lor, dispare puțin câte puțin și identitatea României.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Această realitate este frecvent ignorată. De aceea, am creat un monument dedicat indiferenței, construit din molozul clădirilor istorice în proces de dezintegrarere. Cărămizile și bolțarii, stâlpii, tencuiala și elementele de decor provin din edificii reale, de peste tot din România.
Am plasat acest monument dedicat indiferenței în fața Casei Poporului, unde se adună deputații care ne pot ajuta să salvăm clădirile istorice ale României. Ei pot vota în plen “Programul Naţional de Scoatere din Pericol a Patrimoniului Cultural Imobil”, o nouă lege aflată pe masa Camerei Deputaților ce presupune salvarea la scară largă a patrimoniului național.
Mesajul Ambulanței pentru monumente către publicul larg este acesta: “Ajută-ne să dărâmăm Monumentul Indiferenței ! Scrie-le și tu deputaților care te reprezintă la adresa de email [email protected] și cere-le să voteze legea care pune statul la treabă folosind banii din bugetul de stat pentru un program propriu de punere în siguranță a 100 de monumente pe an.”