WhatsApp introduce mesajele care dispar după șapte zile. Când vei beneficia de noua funcție

Ultima actualizare: 07-11-2020 15:24
whatsapp mesaje
Shutterstock

Mesajele pe WhatsApp vor dispărea după șapte zile, cu ajutorul unei funcții noi puse la dispoziție de Facebook, gigantul care deține și aplicația de mesagerie.

Noua funcție permite autoștergerea mesajelor trimise pe WhatsApp, o dată cu clipurile video și fotografiile atașate, dacă utilizatorul dorește acest lucru.

Această opțiune centrată pe protejarea vieții private a utilizatorilor este prezentă de multă vreme pe serviciile de mesagerie concurente, precum Signal și Telegram, care însă nu se bucură de un număr atât de mare de utilizatori precum WhatsApp.

Un oficial al Facebook a declarat joi că noua funcție va determina conversații „mai aerisite și mai personale” pe WhatsApp.

„Scopul nostru este să facem ca experiența de pe WhatsApp să fie conform dorințelelor utilizatorilor, să fie cât mai aproape de ei, ceea ce înseamnă că discuțiile nu ar trebui să rămână acolo pentru totdeauna”, au precizat reprezentanții companiei, potrivit Foxbusiness.com

Când funcția este activată, mesajele noi trimise într-un chat vor dispărea după șapte zile.

Într-un chat individual, fiecare persoană poate activa sau dezactiva mesajele care dispar. În grupuri, administratorii vor avea controlul asupra noii funcții.

Perioada de grație de șapte zile ar putea să fie modificată, a mai sugerat reprezentantul companiei.

„Începem cu șapte zile, deoarece credem că acest lucru oferă liniște sufletească precum că acele conversații nu sunt permanente, rămânând în același timp la dispoziția utilizatorului, astfel încât să nu uitați despre ce vorbeați”, a precizat acesta .

„Lista de cumpărături sau adresa magazinului pe care ați primit-o acum câteva zile va fi acolo cât timp aveți nevoie de ea și apoi va dispărea când nu va mai fi necesară.”

Odată cu conversațiile, vor fi șterse și atașamentele- imaginile, clipurile video sau documentele trimise- doar dacă nu au fost salvate automat, sau manual, în telefon.

„Dacă mesajele care dispar sunt activate, conținutul media trimis în chat va dispărea, dar va fi salvat pe telefon dacă descărcarea automată este activată”, a mai comunicat compania.

Noua funcție va ajunge treptat la toți utilizatorii, în această lună, potrivit sursei citate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO