Performanță atinsă de Whatsapp în pandemie, la media mesajelor zilnice. Mai multe decât în noaptea de Revelion

Ultima actualizare: 30-10-2020 08:41
Decizia care a redus cu 70% răspândirea de informații false pe WhatsApp. Despre ce este vorba
Getty

WhatsApp a ajuns la performanța de găzdui peste 100 de miliarde de mesaje pe zi, trimise de utilizatori. Numărul acestora a crescut substanțial în timpul pandemiei de coronavirus.

Serviciile de mesagerie, în general, au avut creșteri ale volumelor de date transmise, pe fondul îngrijorări publice legate de răspândirea coronavirusului iar liderul acestui segment a doborât recorduri anterioare, informează news.ro.

Pandemia a adus creşteri spectaculoase pentru serviciile de comunicare în general, iar WhatsApp, liderul incontestabil al categoriei, doboară noi recorduri de utilizare: peste 100 de miliarde de mesaje pe zi.

Este însă o medie calculată a traficului, nu momente de vârf, pentru că în anumite momente, precum noaptea de Revelion, WhatsApp atingea pragul de 100 de miliarde de mesaje.

În urmă cu 6 ani, WhatsApp trimitea zilnic în medie 50 de milioane de mesaje, la jumătate faţă de astăzi. Atunci, însă, WhatsApp avea sub 500 de milioane de utilizatori.

Acum, WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume, iar cel mai apropiat concurent, cu aproximativ 1,3 miliarde de utilizatori, este colegul Facebook Messenger.

Facebook lucrează în prezent la unificarea celor trei soluţii ale sale de comunicare, ultima fiind Instagram Direct. Deja unii din utilizatorii Instagram şi Messenger pot comunica între ei.

Între timp, WhatsApp încearcă să-şi pună la punct interfața pentru desktop.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO