TURUL FRANTEI 2013. Google sarbatoreste printr-un Doodle editia cu numarul 100 a TURULUI FRANTEI

TURUL FRANTEI 2013

TURUL FRANTEI 2013 este o editie cu totul si cu totul speciala. TURUL FRANTEI a ajuns anul acesta la editia cu numarul 100.

TURUL FRANTEI 2013 este sarbatorit cu ocazia implinii a 100 de ani de la prima editie TURUL FRANTEI printr-un Google Doodle special.

Google a ales un desen realizat de graficianul Matthew Cruickshank pentru a sarbatori TURUL FRANTEI 2013, in care apar doi ciclisti ce inlocuiesc literele O si L din cuvantul Google pedaleaza, pe fundalul lor aparand harta Frantei.

In TURUL FRANTEI 2013 GOOGLE DOODLE, ciclistii poarta mustata si o roata de rezerva pe umar, in amintirea primelor editii TURUL FRANTEI.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

TURUL FRANTEI  2013 va incepe sambata, 29 iunie, in orasul Porto-Vecchio din Corsica, unde vor fi primele trei etape ale competitiei, autoritatile dorind sa imbine editia cu numarul 100 a TURULUI FRANTEI 2013 cu prima vizita a turului in Corsica.

TOUR DE FRANCE 2013 este impartit in 21 de etape, pe o distanta de 3.403 km si va tine pana pe 21 iulie 2013. TURUL FRANTEI 2013 se va incheia cu o ultima etapa la Paris.

CUM ARATA TURUL FRANTEI LA PRIMA EDITIE DIN 1903: VIDEO

TURUL FRANTEI 2013, PROGRAM:

TURUL FRANTEI  2013 va incepe cu o prima etapa de la Porto-Vecchio, pana la Bastia de 213 km pe teren plat, pentru ca pe 30 iunie, cliclistii sa se intreaca pana la Ajaccio, pe o distanta de 156 de km, pe un teren montan mediu.

De la 1 iulie, TURUL FRANTEI 2013 va incepe de la Ajaccio pana la Calvi, pe o distanta de 145.5 km, tot pe un teren montan mediu, pentru ca din 2 iulie, la Nice, sa fie organizata o etapa de 25 de km cronometrata.

tour de france 2013
 TURUL FRANTEI 2013, in etapa a 5-a, va incepe de la Cagnes-sur-Mer si se va intinde pana la Marseille pe un teren plat, la fel ca si in etapa a 6-a de 205 km, intre Aix-en-Provence si Montpellier.

Ciclistii se pregatesc din etapa a 7-a a TURUL FRANTEI 2013, din 5 iulie, de prima parte mai dificila a cursei. De la Montpellier vor pleca pe un traseu de peste 200 de km pana la Albi, pe un drum montan mediu, pentru ca in urmatoarele doua etape, intre Castres si Ax 3 Domaines si Saint-Girons - Bagneres-de-Bigorre sa aiba de parcurs peste 350 de km de traseu montan dificil. Pe 8 iulie, ciclistii inscrisi la TURUL FRANTEI 2013 se vor odihni.

Etapa a 10-a a TURUL FRANTEI 2013 va incepe de la Saint Gildas des Bois pana la Saint Malo, pe un traseu in linie dreapta de aproape 200 de km, pentru ca din 10 iulie, pe cei 33 de km intre Avranches si Mont Saint Michel sa intre intr-o cursa contracronometru.

In urmatoarele doua etape TURUL FRANTEI 2013, intinse pe aproximativ 400 de km, ciclistii vor concura pe teren plat, pentru ca in etapele 14 si 15 sa fie supusi in fata a 430 de kilometri de traseu montan.

Ultimele 6 etape ale TURUL FRANTEI 2013 vor fi si cele mai dificile. Intre Vaison la Romaine si Gap, ciclistii vor avea 168 de kilometri de drum montan mediu, apoi o cursa contracronometru de 32 de km, pentru ca urmatoarele 3 etape sa fie 400 km de urcare.

Ultima etapa la TURUL FRANTEI 2013 va fi intre Versailles si Paris, pe o distanta de 133.5 kilometri.

TOUR DE FRANCE 2013 - HARTA TURULUI FRANTEI

TOUR DE FRANCE 2013

TURUL FRANTEI  2013. CICLISTI CELEBRI CARE AU CASTIGAT TOUR DE FRANCE

TOUR DE FRANCE 2013
Ciclistul american Lance Armstrong era considerat detinatorul recordului la titluri castigate la TURUL FRANTEI - 7 victorii consecutive in aceasta competitie intre 1999 si 2005, titluri care i s-au retras in 2012 pentru ca a fost gasit vinovat de dopaj.

Belgianul Eddy Merckx este unul dintre primii ciclisti care au dominat TURUL FRANTEI . A obtinut 5 victorii, este singurul ciclist care a castigat, simultan, clasamentul pe puncte, cel al cataratorilor si cel general, in 1969, adica in primul an in care a participat.

Jacques Anquetil, in anii '60, Bernard Hinault in anii '80 si Miguel Indurain in anii '90 sunt pe lista celor care au castigat de 5 ori TURUL FRANTEI. Franta este tara cu cele mai multe titluri castigate 36, urmata de Belgia - 18 si Spania  - 12.

LANCE ARMSTRONG: E IMPOSIBIL SA CASTIGI TURUL FRANTEI FARA DOPAJ

Americanul Lance Armstrong a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei Le Monde, ca este imposibil sa castigi TURUL FRANTEI fara sa te dopezi, informeaza AFP.

Citeste si REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013 pe judete

"Este imposibil sa castigi TURUL FRANTEI fara dopaj, deoarece este o proba de anduranta, unde oxigenul este determinant", a declarat Armstrong, care a explicat: "Ca sa ofer un exemplu: EPO nu va ajuta un sprinter sa castige proba de 100 de metri, dar va fi hotaratoare pentru un alergator de 10.000 metri. Este evident".

Armstrong reaminteste in acest interviu ca nu el a inventat dopajul, care "exista de mult timp si va exista mereu": "Cultura dopajului nu va disparea niciodata. Eu pur si simplu am participat la acest sistem. Sunt doar un om".

Lance Armstrong, care continua sa se "antreneze", spune ca va incerca sa urmareasca la televizor TURUL FRANTEI .

Uniunea Ciclista Internationala i-a retras lui Lance Armstrong cele sapte titluri din TURUL FRANTEI, dupa un raport al Agentiei Antidoping Americane (USADA) in care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Armstrong a recunoscut ca a luat produse dopante in timpul carierei sale cicliste, dupa mai mult de zece ani in care a negat acest lucru. "Nu voi reusi niciodata sa repar tot, dar imi voi petrece intreaga viata incercand", a subliniat Lance Armstrong.

TURUL FRANTEI 2013 in cifre

-450.000 de euro va castiga invingatorul in timp ce bugetul alocat este de 2 milioane de euro.

-Simbolistica celor 4 tricouri: tricoul galben (liderul ierarhiei generale), tricoul verde (liderul clasamentului pe puncte), tricoul alb cu buline rosii (liderul cataratorilor) si tricoul alb (liderul in ierarhia tinerilor).

-190 de tari transmit Turul Frantei la TV.

-2900 de jurnalisti si fotoreporteri si consultanti

-8000 de politisti si agenti de securitate sunt mobilizati pe durata competitiei, alaturi de 12.000 de jandarmi.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Meta a lansat o nouă unealtă de inteligență artificială. Cum funcționează
Meta a lansat o nouă unealtă de inteligență artificială. Cum funcționează

Meta a lansat o nouă unealtă de inteligență artificială – poate să răspundă rapid la întrebări din diverse domenii și să genereze în timp real imagini doar cu o simplă comandă.  

Au apărut noi modele de roboți care vor fi folosiți în fabrici. Cum arată
Au apărut noi modele de roboți care vor fi folosiți în fabrici. Cum arată

Roboții umanoizi sunt din ce în ce mai avansați și pot imita tot mai bine mișcările umane. Chiar miercuri, două companii mari de robotică au arătat modele noi care vor fi folosite în fabrici.  

iLikeIT. Cum să folosim la maximum aplicația pentru vizionat galeria de imagini de pe telefoanele noastre
iLikeIT. Cum să folosim la maximum aplicația pentru vizionat galeria de imagini de pe telefoanele noastre

Este momentul pentru iLikeIT. Iar miercuri aflăm cum să folosim la maximum aplicația pentru vizionat galeria de imagini de pe telefoanele noastre.

 

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.