Interviu exclusiv cu Mircea Cartarescu. Care este viitorul cartilor in era tabletelor

Ultima actualizare: 15-02-2013 07:06
Scriitorii dau autografe pe tableta si le trimit f...
Interviu cu Mircea Cartarescu despre viitorul cart...

E doar o chestiune de timp pana o sa dam cu totul mirosul cartii abia iesite de la tipar, pentru o tableta. Deja scriitorii si editorii incep sa imbratiseze tehnologia si ne surprind tot mai des cu evenimente in spatiul virtual.

George Buhnici a brut sa obtinua un autograf, pe cea mai recenta carte a lui Mircea Cartarescu.

Pentru asta, s-a dus la mall si a intrat in magazinul de telefoane mobile. Si-a folosit smartphone-ul si a trebuit sa se aseze din nou la rand, pana cand autorul a semnat pe tableta.

Incet, dar sigur, cartile isi schimba cerneala. Trec de la tipar, la versiunea electronica.

Iar Mircea Cartarescu e primul scriitor din Romania care da semnatura cu dedicatie pe tableta. Dedica autograful, iar apoi il trimite pe mail cititorului, impreuna cu cartea electronica.

"Mi se pare ca onlineul in virtualitatea sa are ceva ce nu e in viata obisnuita. E o mare sansa pentru cartea tiparita. Eu cred ca cartea electronica nu este moartea cartii scrise, ci o sansa care i se da", spune Mircea Cartarescu.

Si in domeniul benzilor desenate exista multi artisti din off-line, care vin acum in zona virtuala.

Unul dintre ei este Cristi Darstar, care isi expune benzile desenate pe cateva bloguri, online.

“Cred ca penita si tabletele grafice intra in conflict, se bat acum pentru locul I. Eu folosesc Wacom Intros5, care costa 400 de euro. Aceste tablete nevoie de linie flexibila, subtire si groasa in acelasi timp. Poti desena pe orice tableta, dar daca vrei calitate, alegi instrumente mai bun", declara Cristi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO