Român premiat de MIT pentru ”masca socială”. Cum funcționează
O mască de față echipată cu un senzor care detectează particulele Covid-19 din împrejurimi, proiectată de un inginer român, a obținut premiul cel mare la un concurs organizat de MIT Media Lab.
Designul premiat al românului Ciprian Burzo, „masca socială”, este o mască minimalistă, transparentă, cu un biosenzor care se poate conecta la un smartphone, scrie Calvert Journal.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Prin intermediul unei aplicații, utilizatorii pot urmări numărul de agenți patogeni din aer, colectând date care vizează și alți utilizatori din jur și calculează riscul de infectare cu Covid-19.
Designul, care este încă un prototip în curs de dezvoltare, a câștigat un concurs organizat de către laboratorul de răspuns la pandemie al MIT, care a cerut inginerilor și proiectanților să vină cu răspunsuri creative care să reimagineze învelișurile feței și echipamentele individuale de protecție.
„Conectarea măștii cu smartphone-ul nostru este o opțiune reală pentru viitor”, spune Ciprian.
„Ar trebui să știm cine este infectat în preajma noastră și să fim informați pe smartphone-ul nostru despre ceea ce a detectat biosenzorul pe baza particulelor din jur. Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile care vor apărea cu siguranță în masca viitorului”, mai spune inventatorul român.