Plățile prin WhatsApp, accesibile în India pentru 20 de milioane de utilizatori

Ultima actualizare: 05-11-2020 23:31
whatsapp pay
Shutterstock

Plățile prin WhatsApp vor fi operaționale în India, iar de noul serviciu vor beneficia 20 de milioane de utilizatori.

Serviciul de mesagerie WhatsApp, deținut de Facebook, a primit aprobarea pentru lansarea serviciului său de plăți în India, au declarat reprezentanții procesatorului de plăți online din țară, potrivit Reuters.

WhatsApp, care are peste 400 de milioane de utilizatori în India, țară considerată cea mai mare piață a companiei, va concura cu Google Pay, Soft Bank și Alibaba.

WhatsApp încearcă de mult timp să respecte reglementările indiene, inclusiv normele de protecție a datelor care necesită stocarea locală a tuturor evidențelor legate de plăți.

„WhatsApp își poate extinde baza de utilizatori a Unified Payments Interface (UPI) într-o manieră graduală, începând cu o bază maximă de utilizatori înregistrați de 20 de milioane”, arată într-un comunicat National Payments Corporation of India (NPCI).

Înființată în 2008, NPCI este o companie non-profit, cu peste 50 de bănci în calitate de acționari, inclusiv Banca de Stat din India, Citibank și HSBC.

Tranzacțiile online, creditarea și serviciile de portofel electronic s-au extins rapid în India, în urma campaniilor guvernului, care vrea să-i determine pe comercianții și cumpărătorii din țară să renunțe la cash pentru plățile online.

UPI a procesat peste 1,8 miliarde de tranzacții în septembrie, în creștere față de peste 1,6 miliarde în luna precedentă, potrivit datelor publicate de procesatorul NPCI.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO