Primele servicii de taxi aerian din Europa vor fi inaugurate în Barcelona

Ultima actualizare: 05-11-2020 22:29
Cum arată prototipul unui taxi aerian - 2
Agerpres

Taxiuri aeriene vor fi introduse în Barcelona, Spania, și asta chiar din anul 2022. Autoritățile de acolo și-au făcut planul să le ofere turiștilor, după mult-așteptatul sfârșit al pandemiei, o atracție pe măsură.

Enaire, autoritatea de navigație aeriană a Spaniei, a anunțat că intenționează să introducă taxiurile zburătoare în Barcelona și în localitatea Santiago de Compostela din 2022, potrivit publicației The Guardian.

„Trebuie să mutăm mobilitatea urbană în a treia dimensiune: spațiul aerian. Și trebuie să o facem cât mai eficient și mai durabil posibil”, a declarat directorul general al autorității, Ángel Luis Arias, la o conferință online, săptămâna aceasta.

Autoritatea aeriană spaniolă dezvoltă, în afară de taxiurile zburătoare, și alte vehicule aeriene pentru transportul oamenilor în jurul zonelor urbane și semi-urbane, dar și utilizarea dronelor pentru livrarea mărfurilor.

Mai mult, guvernul spaniol, prin instituția din subordine, intenționează să atragă într-un parteneriat companiile cu activitate în această zonă. „Enaire, în calitatea sa de companie publică a Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, este dispus să își îndeplinească îndatoririle de a atrage și a ajuta orice companii din sectorul privat sau organizații publice care sunt interesate să permită Spaniei să se poziționeze în fruntea dezvoltării și funcționării acestui nou sector” a precizat Ángel Luis Arias.

Enaire participă la două proiecte finanțate de UE, parte a Orizont 2020 , cel mai mare program de cercetare și inovare al Uniunii până în prezent. Unul este condus de Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene, celălalt de compania multinațională de tehnologie Everis.

Drone de transport de pasageri au avut succes în teste, produse de companii precum Volocopter, o firmă de aviație germană, și compania chinezească Ehang.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO