Nici jucăriile nu mai sunt simple. Banalele trenulețe sunt acum conectate la internet
Jocurile pentru copii, aşa cum le ştiam noi, au ajuns şi ele în epoca tehnologiei. Asta înseamnă că banalele trenuleţe sau maşinuţe nu au doar baterii pentru a se deplasa, ci sunt conectate la internet şi pot fi manevrate cu ajutorul unor aplicaţii.
Aşa că micuţii cu vârste de la câteva luni la 4-5 ani pot descoperi o nouă lume a jucăriilor inteligente. Câteva exemple pot fi văzute, şi testate, la o expoziţie din Londra.
Pare o simplă catapultă mecanică, însă de fapt este o superjucărie conectată la internet şi care poate fi cotrolată de pe o tabletă. Iar joaca devine o activitate fizică pentru copil, transferată instantaneu în lumea virtuală.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Un astfel de vehicul spaţial, de mici dimensiuni, potrivit copiilor foarte mici, poate fi manevrat cu uşurinţă, iar mişcările pot fi văzute în timp real pe ecranul tabletei. O activitate care, spun producătorii jucăriilor inteligente, ajută la dezvoltarea coordonării mişcărilor celor mici.
Jerome Dureau, reprezentantul firmei de jucării: "Joc conectat, asta înseamnă că îmbinarea jocului fizic cu jocul digital ia amploare. Cu noile tehnologii de care dispunem, suntem capabili să oferim acum o experienţă fluidă prin lumea fizică şi lumea digitală într-o nouă manieră şi într-un mod intuitiv, astfel încât să spargem barierele unei activităţi care este acum foarte simplă şi atractivă pentru copii."
Până şi trenuleţul de jucărie care merge pe şină vine cu o actualizare importantă. Locomotiva merge la fel ca una clasică, de jucărie, însă este scanată printr-o serie de porţi pe care copiii le pot amplasa în diverse locuri ale rutei. Iar printr-o aplicaţie, locomotiva poate fi controlată să meargă înainte sau înapoi, şi să şuiere. Totul depinde de preferinţele celui ce se joacă.
Daniel Mauritzson, reprezentant al unei firme de jucării: "Nu cred că schimbăm tradiţionalul. Practic, îl dezvoltăm, îl transformăm în ceva deosebit. Doar trăim în anul 2020 acum. Copiii de astăzi sunt în mod clar interesaţi de aceste lucruri şi noi vrem să facem parte din această lume."
Inteligenţa artificială a pătruns până şi în cunoscutele jocuri de asamblare a unor clădiri sau personaje din simple bucăţi de plastic. Chiar şi aceste forme realizate din micile cărămizi de plastic, pot fi transpuse în lumea virtuală.
Marius Lang, firmă de jucării: "Interesul copiilor pentru lumea digitală nu va dispărea. Iar faptul că părinţii sunt îngrijoraţi profund despre acest lucru este şi pentru că ştiu că ai lor copii trebuie să înveţe lucrurile digitale pentru viitorul lor."
Potrivit statisticilor, în Marea Britanie numărul de jucării tradiţionale vândute a scăzut cu 6 procente, anul trecut, însă pe de altă parte, vânzările de puzzle-uri au crescut cu un procent.