Nici jucăriile nu mai sunt simple. Banalele trenulețe sunt acum conectate la internet

×
Codul embed a fost copiat

Jocurile pentru copii, aşa cum le ştiam noi, au ajuns şi ele în epoca tehnologiei. Asta înseamnă că banalele trenuleţe sau maşinuţe nu au doar baterii pentru a se deplasa, ci sunt conectate la internet şi pot fi manevrate cu ajutorul unor aplicaţii.

Aşa că micuţii cu vârste de la câteva luni la 4-5 ani pot descoperi o nouă lume a jucăriilor inteligente. Câteva exemple pot fi văzute, şi testate, la o expoziţie din Londra.

Pare o simplă catapultă mecanică, însă de fapt este o superjucărie conectată la internet şi care poate fi cotrolată de pe o tabletă. Iar joaca devine o activitate fizică pentru copil, transferată instantaneu în lumea virtuală.

Un astfel de vehicul spaţial, de mici dimensiuni, potrivit copiilor foarte mici, poate fi manevrat cu uşurinţă, iar mişcările pot fi văzute în timp real pe ecranul tabletei. O activitate care, spun producătorii jucăriilor inteligente, ajută la dezvoltarea coordonării mişcărilor celor mici.

Jerome Dureau, reprezentantul firmei de jucării: "Joc conectat, asta înseamnă că îmbinarea jocului fizic cu jocul digital ia amploare. Cu noile tehnologii de care dispunem, suntem capabili să oferim acum o experienţă fluidă prin lumea fizică şi lumea digitală într-o nouă manieră şi într-un mod intuitiv, astfel încât să spargem barierele unei activităţi care este acum foarte simplă şi atractivă pentru copii."

Citește și
Ryan
Băiatul de 8 ani care câștigă o avere din Youtube. Este pe locul 1 în top Forbes

Până şi trenuleţul de jucărie care merge pe şină vine cu o actualizare importantă. Locomotiva merge la fel ca una clasică, de jucărie, însă este scanată printr-o serie de porţi pe care copiii le pot amplasa în diverse locuri ale rutei. Iar printr-o aplicaţie, locomotiva poate fi controlată să meargă înainte sau înapoi, şi să şuiere. Totul depinde de preferinţele celui ce se joacă.

Daniel Mauritzson, reprezentant al unei firme de jucării: "Nu cred că schimbăm tradiţionalul. Practic, îl dezvoltăm, îl transformăm în ceva deosebit. Doar trăim în anul 2020 acum. Copiii de astăzi sunt în mod clar interesaţi de aceste lucruri şi noi vrem să facem parte din această lume."

Inteligenţa artificială a pătruns până şi în cunoscutele jocuri de asamblare a unor clădiri sau personaje din simple bucăţi de plastic. Chiar şi aceste forme realizate din micile cărămizi de plastic, pot fi transpuse în lumea virtuală.

Marius Lang, firmă de jucării: "Interesul copiilor pentru lumea digitală nu va dispărea. Iar faptul că părinţii sunt îngrijoraţi profund despre acest lucru este şi pentru că ştiu că ai lor copii trebuie să înveţe lucrurile digitale pentru viitorul lor."

Potrivit statisticilor, în Marea Britanie numărul de jucării tradiţionale vândute a scăzut cu 6 procente, anul trecut, însă pe de altă parte, vânzările de puzzle-uri au crescut cu un procent.

 

Citește și...
Polițiștii au prins un hoț mai puțin obișnuit. Ce făcea în secția de poliție
Polițiștii au prins un hoț mai puțin obișnuit. Ce făcea în secția de poliție

Agenţii unei secţii de poliţie din Boston au prins un infractor mai puțin obișnuit.

Băiatul de 8 ani care câștigă o avere din Youtube. Este pe locul 1 în top Forbes
Băiatul de 8 ani care câștigă o avere din Youtube. Este pe locul 1 în top Forbes

Ryan, un băiat în vârstă de 8 ani din Statele Unite care face online recenzii la jucării, este youtuber-ul cu cele mai mari încasări pentru al doilea an consecutiv.

Doi frați au comandat în secret jucării de pe internet. Reacția mamei când a văzut suma
Doi frați au comandat în secret jucării de pe internet. Reacția mamei când a văzut suma

O femeie din Statele Unite s-a trezit acasă cu jucării în valoare de aproape 600 de euro, după ce copiii ei au comandat de pe Amazon, folosind cardul mamei lor.

Goana după cadouri cu 7 zile înainte de Crăciun. Care sunt cele mai vânate jucării
Goana după cadouri cu 7 zile înainte de Crăciun. Care sunt cele mai vânate jucării

Mai sunt doar 7 zile până la Crăciun, iar ajutoarele Moșului mai au puțin și leșină printre rafturi în căutare de daruri.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.