Mai sunt doar 7 zile până la Crăciun, iar ajutoarele Moșului mai au puțin și leșină printre rafturi în căutare de daruri.

Jucăriile sunt cele mai vânate, iar magazinele au înregistrat deja vânzări considerabile.

Se caută pe lângă prințese și super eroi și roboți sau jocuri de programare, care îi ajută pe puști să-și dezvolte creativitatea și spiritul de echipă.

Cele mai aprige lupte se dau pentru jucării.

Părinte: „Dinozauri am cumpărat acum. Cel mic își dorea o familie de dinozauri și asta am luat acum”.

Părinte: „Când vine vorba de copii nu mă uit la bani deloc!”

Părinte: „Acum peste tot se face Secret Santa și ne trebuie și ne trebuie jucării diverse pentru Secret Santa. Luăm mașinuțe!”

Părinte: „Pentru băiețelul meu vreau să cumpăr o mașinuță, iar pentru finuț, care este mai mic, aș vrea să-i cumpăr ceva potrivit vârstei, poate un puzzle.”

Cea mai scumpă piesă dintr-un magazin este, însă, o mașină acoperită cu 260 de modele de cristale Swarovski, care costă aproape 4.000 lei.

Reprezentant magazin de jucării: „Este o ediție limitată! Deja am vândut trei mașini ca aceasta și mai așteptăm încă patru modele în magazine.”

Iar un puzzle cu 42.000 de piese se vinde cu 2500 lei.

Anca Leibovici, reprezentant magazin de jucării: „Noi le recomandăm părinților, mai ales acum în perioada asta a sărbătorilor, jocuri care se pot juca în familie. Jocuri pe care le pot juca împreună cu cei mici sau pe care copiii le pot juca împreună cu verișorii, prietenii cu care se întâlnesc.”

Există și părinți care vor ca fetele și băieții lor să învețe programare.

Reprezentant magazin jucării: „De exemplu, jocul acesta are un șoricel care trebuie programat să ajungă din punctul A în punctul B, să ajungă la cășcaval. La fel este și roboțelul care întâlnește obstacole atunci când le întâlnește, iar Artie este un roboțel care desenează.”

Magazinele de jucării au înregistrat deja o creștere de 15% a vânzărilor în primele două săptămâni ale lunii decembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Și pentru a veni în ajutorul lui Moș Crăciun, unele magazine au suplimentat și numărul angajaților în această perioadă.

Și totuși cele mai multe jucării sunt comandate online, iar pregătirile pentru sărbătorile de iarnă încep în ziua de Black Friday. Atunci sunt luate aproape 25% dintre cadourile de Crăciun.