NASA a descoperit dovezi ale vieții pe Venus încă din 1978, dar nu și-a dat seama
Agenția spațială americană a găsit dovezi ale vieții pe planeta Venus în timpul misiunii Pioneer 13 din 1978, dar nu și-a dat seama până zilele trecute, când o echipă de cercetători a descoperit acest lucru în arhiva NASA.
Biochimistul Rakesh Mogul spune că arhivele agenției spațiale americane dezvăluie că o sondă a detectat semne de fosfină - un gaz produs de microbi - în timpul misiunii Pioneer 13 pe planetă, scrie Daily Star.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Astronomii britanici și americani au anunțat abia luna trecută că au găsit această substanță chimică - un semn de viață - în atmosfera lui Venus.
Într-un interviu acordat Live Science, academicianul de la Cal Poly Pomona din California a spus: „Când a apărut (ziarul Nature Astronomy), m-am gândit imediat la spectrul de masă moștenit”.
Dr. Mogul a declarat că echipa sa a făcut descoperirea în timp ce căuta în arhivele NASA.
Datele au fost colectate de la Spectrometrul de Masă Neutră Large Probe care a fost aruncat în atmosfera Venus ca parte a misiunii Pioneer 13.
El a spus că analiza articolelor științifice originale care căutau compuși de fosfor din aceste date a relevat semne de fosfină - care este adesea o creație a vieții microbiene.
Asta s-a întâmplat după ce cercetătorii au confirmat luna trecută că au descoperit gazul în atmosfera lui Venus.
”Este cea mai solidă dovadă de până acum că viața ar putea fi comună”
Autorul studiului, Sara Seager, om de știință la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, a spus: „Aceasta este o descoperire uimitoare, care a apărut din senin”.
„Cu siguranță va alimenta mai multe cercetări cu privire la posibilitățile de viață în atmosfera lui Venus”, a completat Seager.
Astrofizicianul de la Universitatea de Stat din San Francisco, Aaron White, a declarat: „Una dintre cele mai mari întrebări fără răspuns a astronomiei este dacă viața de pe Pământ unică sau dacă suntem doar unul dintre multele locuri din întregul univers cu lucrurile vii. Această descoperire este cea mai solidă dovadă pe care am avut-o până acum pentru a sugera că viața ar putea fi comună. Există mai multe locuri diferite în sistemul nostru solar în care am presupus că viața ar putea fi descoperită, iar Venus a fost cu siguranță cel mai ostil loc pe care l-am putut l-am găsit".
White a spus că mai este mult de făcut pentru a confirma această ipoteză, "dar dacă se menține, ar putea însemna că viața este suficient de rezistentă pentru a apărea oriunde este chiar vag posibil".