Microsoft a prezentat primul său cip cu inteligență artificială, dar îl dezvoltă și pe al doilea. Ce poate să facă
Două cipuri cu inteligență artificială au fost prezentate miercuri de Microsoft. Primul dezvoltat de gigantul tehnologic este Maia 100, iar al doilea este Cobalt 100, în încercarea de a concura Nvidia, care a luat avânt în acest domeniu.
După prima asemenea invenție a Microsoft, Maia 100, al doilea cip AI, Cobalt 100 Arm, este destinat sarcinilor generale de calcul şi ar putea concura cu procesoarele Intel.
Companiile tehnologice au început să ofere clienţilor mai multe opţiuni pentru infrastructura cloud pe care o pot folosi pentru a rula aplicaţii. Alibaba, Amazon şi Google au făcut asta de ani de zile.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Microsoft, capitalizată la aproximativ 144 de miliarde de dolari la sfârşitul lunii octombrie, avea o cotă de piaţă de cloud de 21,5% în 2022, după Amazon, conform unei estimări, transmite news.ro.
Mașinile virtuale care rulează pe cipurile Cobalt vor deveni disponibile în exploatarea comercială prin cloud-ul Microsoft Azure în 2024, a declarat Rani Borkar, vicepreşedinte corporativ, într-un interviu pentru CNBC. Ea nu a oferit un calendar pentru lansarea Maia 100.
Google şi-a anunţat unitatea originală de procesare a procesorului pentru AI în 2016.
Amazon Web Services şi-au prezentat cipul său bazat pe Graviton Arm şi procesorul Inferentia AI în 2018, şi a anunţat Trainium, pentru modele de testare, în 2020.
Compania şi-a construit cipul pentru calculul AI pe baza feedback-ului clienţilor, a explicat Borkar.
Microsoft testează modul în care Maia 100 face faţă nevoilor chatbot-ului AI al motorului său de căutare Bing, asistentului de codare GitHub Copilot şi GPT-3.5-Turbo, un model de limbaj al OpenAI, care este susţinut de Microsoft, a spus Borkar.
OpenAI şi-a alimentat modelele lingvistice cu cantităţi mari de informaţii de pe internet şi acestea pot genera mesaje de e-mail, rezuma documente şi pot răspunde la întrebări cu instruire umană minimă.
Modelul GPT-3.5-Turbo funcţionează în asistentul ChatGPT al OpenAI, care a devenit popular la scurt timp după ce a fost disponibil, începând de anul trecut.
Apoi companiile au trecut rapid la adăugarea de capabilităţi similare de chat la software-ul lor, crescând cererea de procesoare.
OpenAI a antrenat anterior modele pe GPU-uri Nvidia în Azure.
Sursa: News.ro
Etichete: Microsoft, inteligenta artificiala, procesor,
Dată publicare:
15-11-2023 19:59