Meta a primit o amendă record de 1,2 miliarde de dolari. Nu a protejat datele cetățenilor UE. Reacția companiei
Compania Meta a primit o amendă record de 1,2 miliarde de dolari în UE pentru transferurile de date către SUA.
Compania controlată de Mark Zuckerberg a primit o amendă record de 1,2 miliarde de euro în UE din cauza transferurilor de date către SUA. Decizia vine după o amplă dezbatere cu privire la „importurile” de date aparținând cetățenilor europeni către companii din Statele Unite, transmite Bloomberg.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
În afară de amendă, Meta, compania care deține WhatsApp, Facebook și Instagram, a primit un termen limită pentru oprirea transferului de date ale utilizatorilor către SUA, după ce autoritățile de reglementare au declarat că nu a reușit să protejeze informațiile personale provenite din Uniune
Transferurile continue de date ale gigantului rețelelor sociale în SUA nu au abordat „riscurile pentru drepturile și libertățile fundamentale” ale persoanelor ale căror date erau transferate peste Atlantic, potrivit unei decizii a Comisiei irlandeze pentru protecția datelor, anunțată luni. Facebook Europa are sediul în Irlanda.
Meta atacă decizia în justiție
Meta denunţă o amendă „nejustificată şi inutilă” şi anunţă că va face apel în justiţie, transmite news.ro.
Acest dosar a început în urnă cu zece ani.
În 2013, Edward Snowden a dezvăluit amploarea programului de supraveghere al Agenţiei Naţionale americane de Securitate (NSA), care putea avea acces la informaţiile personale ale utilizatorilor, prin intermediul unor întreprinderi ca Facebook şi Google.
Activistul austriac Max Schrems, un aprig apărător al protecţei datelor personale, a intentat o acţiune în justiţie împotriva Facebook prin care acuză gigantul de faptul că nu a apărat dreptul la viaţă privată.
El a declanşat astfel o bătălie de zece ani cu privire la legalitatea transferului datelor din UE către Statele Unite.