„O întrebam pe șefa mea și ea spunea `Nu știu` ”. O fostă angajată Meta a povestit cum câștiga 190.000 $ „fără să facă nimic”
O fostă angajată a Meta, compania care deține Facebook, a povestit cum a reușit să câștige 190.000 de dolari pe an salariu, fără să facă nimic. Femeia a povestit cum a reușit să facă avere fără niciun efort.
Fosta angajată Meta lucra în cadrul departamentuluide HR al companiei și sarcina ei era de a recruta noii angajați. Însă, în anul pe care l-a petrecut la compania care deține Facebook, Instagram și Whatsapp, nu s-a făcut nici măcar o angajare, a relatat ea, potrivit cotidianului Daily Star.
Maddie Macho, un influencer specializat în domeniul ocupării forței de muncă și job coach, a declarat că „abia dacă a făcut ceva” la birou în perioada când a fost angajată, și din acel motiv îi „lipsește” acest job - pentru că au plătit-o cu 155.000 de lire sterline (190.000 de dolari) ca să „nu facă nimic", arată sursa citată.
Într-un clip de pe TikTok, Maddie a spus: „Când lucram la Meta și eram recrutor, și nu era preconizat să angajăm pe nimeni în primele șase luni, chiar și în primul an. Asta este ceva ce ți se spune când începi. Asta chiar m-a dat pe spate, am zis, perfect, o să merg așa timp de un an."
Maddie a explicat că a petrecut această perioadă urmând procesul "minuțios" de integrare al companiei.
„Am avut atât de multe întâlniri de echipă. De ce ne întâlnim? Nu angajăm pe nimeni! De asemenea, am fost într-o echipă în care toată lumea era nouă, așa că niciunul dintre noi nu angajase pe nimeni. Încercam cu toții să ne dăm seama de lucruri la care niciunul dintre noi nu știa răspunsul. O întrebam pe șefa mea și ea spunea "Nu știu", pentru că și ea era în aceeași situație."
Maddie a adăugat: „Chiar îmi lipsește jobul. Nu făceam aproape nimic. A fost frumos".
Luna aceasta, Meta a anunțat concedierea a încă 10.000 de angajați și înghețarea noilor angajări.
Gigantul tehnologic fondat de Mark Zuckerberg a concediat încă 11.000 de angajați în noiembrie. Zuckerberg a declarat că planurile „dure" fac parte dintr-un „an de eficiență" la firmă, după veniturile în scădere în ultimii ani.