Internetul prin satelit, furnizat deja în trei țări de compania lui Elon Musk. Cât costă

Ultima actualizare: 21-01-2021 07:28
Internetul prin satelit, furnizat deja în trei țări de compania lui Elon Musk. Cât costă
Getty

Sateliți pentru internet furnizează deja servicii în mai multe țări, după ce aproximativ 1.000 de sateliți Starlink au fost lansați de SpaceX, compania lui Elon Musk.

 

Aceștia acoperă SUA, Canada și Marea Britanie, și vor fi operaționali și în alte țări, după obținerea acordurilor autorităților de reglementare.

„La începutul acestei luni am extins programul beta ”Mai bine decât nimic”, pentru a include clienţi din Marea Britanie”, a declarat miercuri Jessie Anderson, inginer şef pentru producţie la SpaceX, citat de Reuters.

”În Statele Unite, Canada şi acum în Marea Britanie, ne concentrăm pe zonele rurale şi izolate, unde nu există acces rapid la fibră şi cablu”, a adăugat Anderson.

SpaceX a început programul beta destinat publicului în octombrie, cu un serviciu la preţul de 99 de dolari pe lună, plus un avans de 499 de dolari pentru kitul Starlink, care include un terminal pentru utilizator şi un echipamentWi-Fi pentru conectarea la sateliţi.

Starlink este planul SpaceX pentru construirea unei reţele de internet cu mii de sateliţi, pentru a furniza internet de mare viteză în orice loc de pe planetă.

SpaceX a lansat, miercuri, a 17-a sa misiune Starlink din Florida, cu o rachetă Falcon 9 care a transportat un nou set de 50 de sateliţi către orbită.

Lansarea a marcat un reper pentru reutilizarea rachetelor SpaceX, racheta Falcon 9 a fost lansată şi a aterizat pentru a 8-a oară, un record.

Musk a declarat anterior că rachetele Falcon sunt proiectate să fie lansate şi să revină pe Pământ de până la 10 ori fără să aibă nevoie de reparaţii sau de reabilitare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO