La ce oră poți vedea sateliții Starlink pe cer, în funcție de locul în care te afli

Ultima actualizare: 29-04-2020 17:10
Sateliti
Meteoplus

O platformă creată de un inginer de la Google indică sateliții artificiali care pot fi văzuți pe cer cu ochiul liber, în funcție de locația utilizatorilor.

Platforma See a Satellite Tonight (Vezi un satelit în noaptea asta, n.r.) creată de James Darpinian poate fi utilizată pentru a urmări traseul sateliților Starlink, lansați de compania SpaceX a lui Elon Musk.

Accesând site-ul james.darpinian.com, utilizatorii pot afla ora exactă la care pot observa sateliții Starlink și locul pe cer pe unde vor trece. Site-ul oferă utilizatorilor și opțiunea de a fi notificați cu puțin timp înainte ca aceștia să își facă apariția pe cerul nopții. 

Sateliții Starlink, lansați în ultima vreme de miliardarul Elon Musk pentru a oferi servicii de o calitate superioară de internet pe tot globul.

Acești sateliți au o orbită mult mai joasă față de restul sateliților de internet, motiv pentru care aceștia pot fi observați cu ochiul liber. De asemenea, aceștia sunt prevăzuți cu o serie de panouri, care reflectă lumina.

Până acum, compania spaţială privată americană SpaceX a lansat mai multe serii de microsateliţi pe orbită, în cadrul constelaţiei Starlink, proiect care atunci când va fi finalizat va număra cel puţin 12.000 de sateliţi şi va oferi servicii de internet de mare viteză, potrivit Agerpres.

Ultima lansare de a avut loc în urmă cu o săptămână, când o rachetă a SpaceX a trimis 60 de sateliți pe orbita Pământului.

În total, compania fondată de Elon Musk a solicitat licenţe pentru a trimite pe orbită până la 42.000 de sateliţi, număr total ipotetic în acest moment.

SpaceX a reiterat că serviciul său de internet va deveni operaţional în 2020 pentru Canada şi nordul Statelor Unite. În cazul în care constelaţia se va materializa, SpaceX va avea mai mulţi sateliţi activi decât toţi ceilalţi operatori de pe planetă, civili şi militari, care se estimează a fi în jur de 2.100.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO