Incredibil la cât a ajuns averea lui Zuckerberg. Șeful Facebook este al treilea din lume care a depășit acest prag
Averea netă a lui Mark Zuckerberg a depăşit joi pentru prima dată 100 de miliarde de dolari, după ce acţiunile Facebook au atins un nivel ridicat.
Creșterea acțiunilor are loc pe fondul optimismului investitorilor în urma lansării noii funcţii video, Reels, care concurează cu aplicaţia video TikTok a companiei chineze ByteDance, transmite Bloomberg.
Mark Zuckerberg, în vârstă de 36 de ani, deţine 13% din Facebook şi se alătură altor giganţi din domeniul tehnologiei - Jeff Bezos şi Bill Gates - singurii din lume cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg Billionaires.
Acţiunile celor mai mari companii de tehnologie din SUA au înregistrat anul acesta creşteri semnificative la Bursa de la New York, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a dus la extinderea activităţilor online.
Anul acesta, titlurile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au înregistrat un avans de 73%. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, este cel mai bogat om din lume.
Averea sa a crescut anul acesta cu peste 75 de miliarde de dolari, depăşind 190 miliarde de dolari, chiar dacă SUA înregistrează un declin economic semnificativ.
Averea șefului Facebook a crescut în 2020 cu 22 miliarde de dolari
În 2020, averea lui Mark Zuckerberg a crescut cu aproximativ 22 de miliarde de dolari. Acţiunile Facebook au urcat cu 65% din 23 martie, la 245 de dolari per titlu.
În prezent, cele mai mari cinci companii de tehnologie din SUA - Apple, Amazon, Alphabet, Facebook şi Microsoft - au valori de piaţă echivalente cu aproximativ 30% din PIB-ul SUA, aproape dublu faţă de cât aveau la finalul lui 2018.
Recent, Facebook a anunţat că în primele şase luni din acest an a câştigat 10,081 miliarde de dolari, aproape dublu faţă de perioada similară din 2019, cu un avans clar al afacerilor, în pofida crizei provocate de pandemie.
În primul semestru, compania celei mai utilizate reţele de socializare din lume a facturat 36,423 miliarde de dolari, faţă de 31,963 miliarde în primele şase luni din 2019.
În trimestrul al doilea, căruia investitorii i-au acordat o mai mare atenţie, încasările Facebook au crescut cu 11%, până la 18,687 miliarde de dolari, profitul net situându-se la 5,178 miliarde de dolari, cu un avans inter-anual de 98%.
Măsurile de izolare impuse în mare parte a lumii au ajutat Facebook să atragă mai multe persoane şi au făcut ca numărul de utilizatori zilnici activi să urce cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 1,79 miliarde.
În iunie, reţeaua de socializare avea 2,7 miliarde de utilizatori lunari activi, în creştere tot cu 12%.
În total, circa 3,14 miliarde de persoane utilizează lunar cel puţin unul dintre principalele produse ale companiei, care în afară de Facebook includ Instagram, WhatsApp şi Messenger.