Cum s-ar putea schimba Facebook din cauza lui Donald Trump. Anunțul făcut de Mark Zuckerberg

Ultima actualizare: 07-06-2020 14:23
Mark Zuckerberg, in Camera Reprezentantilor - 4
Getty

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat că ar putea implementa noi politici de conținut ca urmare a postărilor președintelui american, Donald Trump

Zuckerberg a anunţat vineri că va analiza schimbări ale politicii referitoare la conţinut care a permis companiei să menţină postări controversate publicate de preşedintele american Donald Trump în timpul demonstraţiilor recente declanşate în urma morţii bărbatului de culoare George Floyd, la arestarea sa de către poliţişti din Minneapolis, transmite Reuters, citată de news.ro.

Zuckerberg nu a promis modificări specifice ale politicii Facebook referitoare la conţinutul postărilor, la câteva zile după ce angajaţi ai companiei şi-au dat demisiile, unii susţinând că directorul general a căutat scuze să nu îl provoace pe Trump.

”Când încep jafurile, încep împuşcăturile”

 

”Ştiu că mulţi dintre voi consideră că ar fi trebuit să etichetăm într-un fel postările preşedintelui, săptămâna trecută”, scris Zuckerberg, referindu-se la decizia sa de a nu elimina un mesaj al lui Trump care conţinea fraza ”Când încep jafurile, încep împuşcăturile”.

”Vom evalua politicile noastre care permit discuţiile şi ameninţările utilizării forţei de către stat pentru a vedea dacă ar trebui să adoptăm amendamente. Vom evalua posibilele opţiuni pentru gestionarea conţinutului care încalcă sau încalcă parţial politica referitoare la conţinut, pe lângă deciziile de menţinere sau eliminare a unei postări”, a arătat acesta.

Zuckerberg a spus că Facebook va fi mai transparentă în privind procesului decizional referitor la eliminarea postărilor, evaluarea politicilor referitoare la postări care pot provoca reducerea voturilor şi va căuta să construiască un soft care să promoveze justiţia rasială.

Ce prevede actuala politică a Facebook

 

La o şedinţă cu angajaţii care a avut loc mai devreme în această săptămână, aceştia au contestat poziţia lui Zuckerberg referitoare la postarea lui Trump.

Zuckerberg, care deţine o participaţie de control la Facebook, a susţinut că, deşi a considerat comentariile ca fiind ”profund ofensatoare”, acestea nu încalcă politica împotriva incitării la violenţă.

Politica Facebook este fie să elimine o postare fie să o păstreze, fără alte opţiuni. În prezent, sunt analizate alte opţiuni, a arătat şeful companiei.

El a avertizat însă: ”Sunt îngrijorat că această abordare riscă să ne facă să edităm conţinutul care nu ne place chiar dacă nu ne încalcă politicile”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO