Ce spune Zuckerberg despre scandalul dintre Trump și Twitter

29-05-2020 11:22


Ce spune Zuckerberg despre scandalul dintre Trump și Twitter

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg s-a distanţat de Twitter şi de conflictul acestuia cu preşedintele american Donald Trump, înainte ca Executivul să abandoneze o lege care proteja operatorii reţelelor de socializare.

 

Trump, care acuză aceste companii că acţionează împotriva conservatorilor, fără să prezinte probe în acest sens, şi-a intensificat atacurile la adresa Twitter, după ce reţeaua de socializare i-a marcat două mesaje cu un avertisment prin care-i îndeamnă pe utilizatori să verifice veridicitatea afirmaţiilor şefului statului.

”Noi avem o politică diferită faţă de cea a Twitter cu privire la acest subiect”, a declarat Zuckerberg la Fox News, postul de teviziune preferat al locatarului Casei Albe.

Cele două platforme retrag conţinuturi care încalcă termenii şi condiţiile frnizării serviciilor, însă abordarea Facebook, afirmă Zuckerberg, ”ne diferenţiază de alte întreprinderi în domeniul tehnologiei în privinţa libertăţii de exprimare şi a facerii auzite a tuturor vocilor”.

Facebook semnalează mesaje problematice, însă nu verifică mesajele publicate de către politicieni.

Unii congresmeni şi candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă Joe Biden denunţă în această politică o răspândire a unor informaţii false pe Internet.

 

Trump se consideră victima cenzurii pe Twitter

 

Trump, care se declară victima unei cenzuri pe Twitter, a semnat joi un decret prezidenţial împotriva operatorilor reţelelor de socializare şi a anunţat că va acţiona să impună o lege în completarea acestui decret.

Decretul, pe care Casa Albă a anunţat că l-a semnat Trump, prevede ca întreprinderi care gestionează reţele de socializare să nu mai beneficieze de protecţie cu privire la responsabilitatea pe care o au faţă de conţinuturi scrise de navigatori pe Internet, a anunţat Trump, care a precizat că se aşteaptă la recursuri în justiţie împotriva deciziei sale, dar a apreciat că administraţia sa este pregătită în acest sens.

Trump vrea să ”suprime sau modifice” secţiunea 230 a unei legi din 1996, Communications Decency Act, a cărei menire iniţială era să lupte împotriva pornografiei online.

În esenţă, această lege a fost invalidată de tribunale ca încălcând libertatea de exprimare, însă secţiunea 230 a rămas în vigoare.

În practică, ea protejează site-urile şi alte servicii de difuzare de conţinuturi de proceduri judiciare împotriva unor conţinuturi scrise de către navigatori pe Internet.

Numai Congresul poate abroga această lege.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57