iLikeIT: Studioul Stirilor ProTV, transformat in teren de bataie pentru PlayStation Vita

×
Codul embed a fost copiat

Cu cat cresc in varsta, oamenii maturi dau tot mai mult in mintea copiilor. Asa se face ca producatorii de jocuri si console se uita acum mai intai la barbatii in toata firea cand lanseaza un nou produs. George Buhnici prezinta in premiera PS Vita.

Jocurile pe console sunt obiectele acelea pe care pui mana si nu le mai lasi jos decat peste vreo doua-trei ore, timp in care uiti ca trebuia sa ajungi la scoala, ori sa iti iei copilul de la gradinita, sa inveti pentru un examen sau pur si simplu evadezi din rutina zilnica.

Pentru milioane dintre pamanteni, evadarea are sanse mari sa arate in 2012 cam asa: o jucarie cu butoane, doua camere, GPS, accelerometru si giroscop, ecran OLED si asa mai departe.

Sa speram doar ca nu vom vedea si mai multi copii cu mainile deformate din cauza zecilor de ore pierdute saptamanal cu joystick-urile in maini.

La cat de spectaculoasa este PS Vita spre exemplu, ne este teama si pentru ultimele ramasite de timp liber ale celor mai seriosi dintre noi.

Citește și
Facebook
iLikeIT: Cum s-a infectat George Buhnici alias "Vasile Victimescu" pe Facebook in direct
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Mihai Brasoveanu, gamer "sportiv": "Astea nu mai sunt jucarii pentru copii. Sunt must-have-uri pentru oameni mari. Le folosesti in metrou, in avion, in tren, poate si in masina, daca traficul ti-o permite si, de ce nu, chiar si la locul de munca daca esti inspirat si stai cu spatele la perete."

PS Vita promite sa aduca in buzunar, indiferent unde te afli, experienta de joc de pe calculatorul de acasa sau tot PlayStation-ul la nevoie. Pe langa butoanele clasice, mizeaza pe ecranul tactil, conexiune 3G si WiFi, procesor quad-core si doua camere foto-video.

Andrada Fiscutean, editor www.yoda.ro: "Principalul concurent al consolei este smartphone-ul. Efectiv o consola este un smartphone care are cateva butoane in plus. Domeniul acesta trebuie sa se reinventeze, altfel va fi cu siguranta pe cale de disparitie. PS Vita va oferi si conectare la retele sociale sau videoconferinta prin Skype. Nu reinventeaza consola de jocuri electronice asadar, ci doar o aduce la zi cu cele mai noi tehnologii. Mizeaza insa tocmai pe atuurile la care a renuntat smartphone-ul. Butoanele precise, la indemana."

Adrian Munteanu, reprezentant PR Play Station: "Joystick-ul imi aduce confort. Joystick-ul imi aduce exactitate. Lucru pe care nu pot sa il astept intr-un joc de pe telefonul mobil. In plus, noile console vin cu jocuri speciale care ar ingenunchia inteligenta unui telefon mobil. Unele au patru sau cinci gigabaiti si duc experienta de joc la un nou nivel."

Adrian Munteanu, reprezentant PR Play Station:
"Pe langa special gandite pentru consola, vom putea transforma tot ce ne inconjoara in campul nostru de joaca prin realitatea augmentata. Sony pune asadar pariu pe dorinta noastra de a butona jocuri in miscare, impreuna cu prietenii prin internet. De aici si pretul relativ mic de achizitie. De la 1.150 de lei pentru versiunea WiFi si 1.450 cu 3G. O data conectat, Sony spera ca vei incepe sa platesti in plus pentru tot felul de jocuri. Chiar si asa, japonezii doar ghicesc viitorul."

Adevarul este ca lumea jocurilor este azi un experiment unde noi suntem cu totii cobai. Mai sunt doar trei mari producatori de console care par ca si-au impartit planeta.

Mihai Brasoveanu, gamer "sportiv": "Pentru prima oara Sony si Microsoft merg pe doua directii total diferite prin produsele pe care le lanseaza. Nu mai sunt in competitie directa acum. Sony iese din casa in timp ce XBOX-ul te tine in casa. Astia te-au dus in Kinect, astia te duc in consola portabila. In tot acest timp, numai Nintendo pare ca mai mizeaza doar pe copii carora le ofera 3DS sau DSi. Adultii inca mai asteapta o versiune imbunatatita a lui Wii."

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
iLikeIT: Cum mergi la psiholog, chemi taxi sau iti
iLikeIT: Cum mergi la psiholog, chemi taxi sau iti "angajezi" secretara virtuala online

Internetul folosit destept ne poate economisi mai mult timp decat ne consuma in realitate. De la comenzile online de mancare, electronice sau imbracaminte, serviciile disponibile la un clic distanta se inmultesc pe zi ce trece.

iLikeIT: Cum s-a infectat George Buhnici alias
iLikeIT: Cum s-a infectat George Buhnici alias "Vasile Victimescu" pe Facebook in direct

Asa patesc zeci de mii de utilizatori care se inscriu la false concursuri pe site-urile de socializare. Se bucura la gandul ca ar putea castiga diverse premii, dar se aleg cu calculatorul virusat.

iLikeIT: O singura litera poate face diferenta pentru a-ti proteja intimitatea pe internet
iLikeIT: O singura litera poate face diferenta pentru a-ti proteja intimitatea pe internet

Intr-o perioada cand protestele se tin lant, nici internetul nu putea scapa de o mica revolutie. Discutam, mai mult ca niciodata, despre intimitate si anonimat pe internet si felul in care autoritatile ne urmaresc preocuparile online.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.