iLikeIT: Cum mergi la psiholog, chemi taxi sau iti "angajezi" secretara virtuala online

Ultima actualizare: 13-09-2012 10:07

Internetul folosit destept ne poate economisi mai mult timp decat ne consuma in realitate. De la comenzile online de mancare, electronice sau imbracaminte, serviciile disponibile la un clic distanta se inmultesc pe zi ce trece.

Acum putem face cursuri, putem merge la psiholog sau sa chemam un taxi pe internet.

Sa spunem ca nu iti merge telefonul sau ai ragusit total si ai nevoie de un taxi sa mergi la serviciu. Ai la dispozitie trei companii care ofera formulare direct pe site: Meridian, Speed Taxi si Taxi 2000. Au deja aplicatii de mobil pe Android Grant, Speed si As.

Consultanta de resurse umane capatam tot pe internet. Si nu vorbim despre literatura. Exista specialisti in resurse umane care ofera sfaturi, iti evalueaza CV-ul si, la nevoie, te si pregateste pentru interviu prin Skype, adica prin videoconferinta.

Si, mai spectaculos, este conceptul de secretara virtuala. Adica iti poti angaja o secretara care sa plateasca facturi, sa comande flori, sa aranjeze intalniri etc. Un astfel de proiect functioneaza deja si la noi si ii spune engrid.ro. Eate foarte tare sa ai pe cineva catre care sa redirectionezi telefonul, de exemplu, sa preia apeluri ori sa faca traduceri, sau sa raspunda in locul tau pe internet la mesajele oamenilor.

Tot pe internet poti organiza intalniri virtuale, dar si reale la care poti invata, de exemplu, tango. Pentru asta exista meetup.com.

Si daca nu vreti prieteni reali, puteti sa vorbiti cu robotul Alice.
Orice intrebi, Alice iti raspunde destul de credibil. Conform unui studiu, aproape jumatate dintre cei care acceseaza pagina aceasta cred ca au vorbit cu o persoana reala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO