iLikeIT: Cum s-a infectat George Buhnici alias "Vasile Victimescu" pe Facebook in direct

Ultima actualizare: 04-10-2012 02:36

Asa patesc zeci de mii de utilizatori care se inscriu la false concursuri pe site-urile de socializare. Se bucura la gandul ca ar putea castiga diverse premii, dar se aleg cu calculatorul virusat.

Parole de la e-mailuri, conturi bancare, documente personale - toate acestea devin o carte deschisa pentru escrocii online.

Bogdan, de exemplu, s-a entuziasmat ca ar putea castiga un smartphone si o tableta la un asa-zis concurs organizat de Orange pe Facebook. Nu s-a gandit ca ar putea fi vorba despre o farsa. Acum regreta.

12.000 de oameni au participat la falsul concurs dand like la pagina. Au avut noroc ca site-ul a fost inchis. Pasul urmator, spun specialistii in IT, ar fi presupus descarcarea unui asa-zis program in calculator, in realitate un virus. Iar daca odinioara acesta se manifesta stergand fisiere sau formatand hard-disk-ul, acum sta ascuns in computer si iti inregistreaza datele personale.

"Concursul de pe Facebook nu este organizat de noi. Orice actiune promotionala organizata de Orange Romania este anuntata in mijloacele media pe site-ul oficial", au declarat reprezentantii Orange.

Specialistii in IT ii sfatuiesc pe internauti sa fie cu ochii in patru. Capcane sunt si pe Twitter si ar putea aparea si pe alte retele de socializare.

Cu ajutorul unor false concursuri sau aplicatii, escrocii online pot trimite mesaje prietenilor in locul tau, pot avea acces la parolele tale de la e-mail sau chiar la conturile bancare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO