iLikeIT. Cum arată cel mai puternic telefon de la Lenovo


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 09:25
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 08:22
Categorie: iLikeIT

La Mobile World Congress, cel mai mare târg dedicat mobilităţii, lansările se ţin lanţ. Sony a anunţat noi telefoane cu ecrane şi camere foto inspirate de industria de cinematografie.

Şi Microsoft a lansat o nouă pereche de ochelari pentru realitate mixată.

Cel mai puternic telefon de la Sony vine cu un design original. Este mult mai îngust dar mai înalt decât un telefon obişnuit. Este dedicat pentru multimedia.

Şi gata cu confuzia din partea celor de la Sony. De-acum renunţa şi la XZ din nume și la XA. Dacă te interesează cel mai puternic telefon pe care Sony îl face trebuie să te uiţi după Xperia 1. O să apară undeva la sfârşitul acestei primăveri. Ar trebui să te intereseze pentru că în sfârşit combina ceea ce ştiu să facă cel mai bine într-un singur telefon premium. Adică, ecranul 4K Oled HDR este calibrat de divizia lor de filme, CineALTA.

Pe spate sunt trei obiective, toate trei cu focale diferite, iar tehnologia de autofocus este luată de la Sony Alpha 7.

Poţi să faci filmări 4K la 24 de cadre pe secundă, exact ca-n cinematografie, doar că ecranul acesta are un raport 21:9, problema e că nu prea ai conţinut pe acest format decât dacă ţi-l filmezi tu singur cu telefonul...

Cei de la Sony nu au spus încă preţul acestui dispozitiv. Dar tehnologia din ecran este scumpă, aşadar ar trebui să ne aşteptăm la o etichetă de cel puţin 1000 de euro. Sony are în ofertă şi variante mai accesibile., la cel puţin jumătate de preţ.

Formatul 21:9 este lait-motivul Sony din acest an. Acestea sunt două telefoane de buget, Xperia 10 şi Xperia 10 Plus, ambele cu rezoluţie mai mare decât FullHD.

Ambele vin cu două obiective pe spate, unul normal şi unul cu zoom pentru poze. Senzorul de amprenta într-o parte şi nu în ecran, este un telefon de buget cu procesor din seria 600 de la Qualcomm.

Atâta doar că va trebui să te obişnuieşti cu formatul acestui ecran, este foarte înalt şi este destul de greu de folosit cu o singură mână.... Altfel, se vede bine, se mişca bine şi sunt curios totuşi la ce preţ o să vină. Sony nu a anunţat încă, dar dacă vine până în 2000 de lei s-ar putea să fie în sfârşit şi-un hit în România.

Şi cei de la Lenovo au anunţat un telefon nou, cu cel mai puternic procesor mobil pentru Android. Se numeşte Lenovo Z5 Pro GT şi costă 400 de dolari în China.

Şi iată şi ce-a de a treia abordare pentru un smartphone în 2019, fără mot sau gaură în ecran pentru cameră, ci slide. Aşa arată cel mai puternic telefon de la Lenovo cu un vibe de old-school, din anii 90 sau începutul aniilor 2000. Partea interesantă e că nici măcar difuzor nu are pe partea fonrtala. Dacă vrei să răspunzi unui trebuie să faci aşa iar partea cu sliderul e interesantă. O să devină un tic foarte curând.``

Trecem acum la o altă tehnologie mobila. Microsoft a lansat noul HoloLens, de-acum la generaţia a doua.

Deşi tot vorbim de realitatea virtuală că tot vine, până când o să prina teren poate explorăm realitatea mixată, cu ajutorul ochelariilor de realitate augmentată cum este HoloLens. Dacă prima generaţie de HoloLens era destul de scump şi disponibil pentru programatori, HoloLens 2 e dispus pentru oricine dar costă 3500 de dolari. Ce obţii în acest bani?

Păi, o pereche de ochelari pe care ţi-i poţi instala direct pe cap sau pe cască. Şi nu o să te doară gâtul după zeci de minute , o oră, două trei de utilizare în funcţie de baterie, câtă vreme tine şi bateria. Însă vei putea vedea multe holograme de jur împrejur care te vor ajuta să strângi mai bine şuruburi sau să pui macara acolo unde trebuie. Dacă aţi prins apropoul este gândită mai degrabă pentru zona industrială, zona de montaj şi de şantiere astfel încât să-i ajute pe specialişti, aceeia din ce în ce mai puţini pe şantiere să fie mai eficienţi

Microsoft HoloLens 2 e disponibil la precomanda şi deocamdată pare dedicat doar companiilor. Însă, prima generaţie a fost folosită cu succes şi-n educaţie, la cele mai mari universităţi din lume.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

iLikeIT. Samsung a lansat 4 telefoane performante: Galaxy S10, S10 Plus, S10 E și Galaxy Fold
Galaxy Fold: Samsung a lansat telefonul care se pliază, dar va costa enorm. VIDEO