iLikeIT. Jocul săptămânii este Plank, o fantezie colorată în realitate augmentată


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 13 Octombrie 2018 10:24
Categorie: iLikeIT

iOS 12 a venit în urmă cu câteva săptămâni. Iar una dintre componentele pe care cei de la Apple au pus accentul a fost realitatea augmentată.

Despre realitate augmentată pe mobil vorbim şi la ”jocul săptămânii”, disponibil în această variantă doar pentru cei cu iPhone.

Marian ne aduce Plank, o fantezie colorată, desprinsă parcă dintr-un univers Minecraft.

Da, știm: și nouă ni s-a părut că cineva a scăpat Minecraft în borcanul cu ceară de coamă pentru unicorni și l-a rebotezat Plank. Pentru că lumile de aici arată fix ca cele pleznite de puști pe display-urile telefoanelor lor, plus culori simpatice. Totuși, am zice că e mai degrabă din zona fun-ului lejer și nelimitat pentru mobil pe care îl aduc titluri consacrate drept ”timekillers”, precum Candy Crush, Subway Surfers ori Helix Jump.

Categoric, Plank are cu totul alt fir epic decât tot ce am înșirat. Mă rog...epic, nu e mare filosofie. Ești un omuleț simpatic, iar aici poți alege dintre nenumărate personaje, de la mineri, la bebeluși, Moș Crăciun ori spiridușii săi - care trebuie să tot așeze plăci (planks) ca să facă un fel de poduri între clădiri.

Avansezi pe măsură ce construiești mai mult și eliberezi niscaiva personaje pe parcurs. În speță...câini, pisici purcei, ceea ce te face un fel de...Noe de șantier?! Oricum, e cu bonus la final, deci...asumă-ți rolul de profet!

Spectaculos este că poți juca Plank folosindu-te de realitatea augmentată. Îți trebuie doar un pic de spațiu, cât să te poți desfășura împotriva AI-ului sau a unui prieten.

Apropo, nu vrei să știi câtă lume ne-a întrerupt în timp ce făceam captura de ecran prin redacție, întrebând ce Dumnezeu de gremlini ori pokemoni vânăm pe acolo...

Sunt și dezavantaje, mai ales pentru cei cu Android, care nu îl pot juca în AR. Dar...și mai enervant este modul în care ești bombardat cu reclame. Căci, da, Plank este, teoretic, gratuit, dar dacă îți place, trebuie să dai câțiva euro acolo..să scapi de publicitate.

Ceea ce, sincer, îți și recomand să faci, pentru sănătatea nervilor tăi. Spor la butonat!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!