iLikeIT. Care sunt cele mai bune platforme pentru jocuri? PlayStation, Xbox, Nintendo sau chiar PC

Ultimul update: Duminica 07 Iulie 2013 07:02
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2013 09:40
Categorie: iLikeIT

Cele mai noi console de la Sony si Microsoft se pregatesc sa ajunga pe piata. Au fost deja aratate publicului si fanii tremura de nerabdare sa puna mana pe ele, chiar daca nu sunt ieftine.

Batalia intre fanii consolelor este ca o disputa intre doua galerii de fotbal. Pana la urma, nicio consola nu e mai buna sau mai slaba. Fiecare are avantaje si dezavantaje. Si mai exista si PC-ul. Asa ca fiecare vine cu atuul sau.

Cei cu PlayStation spun ca se pot juca online gratis, au grafica cea mai buna si pot cumpa jocuri mai vechi. Fanii Xbox se lauda cu un controller senzational, designul si jocurile exclusive. In schimb, utilizatorii de PC au o singura intrebare: "Ai vazut tu jucator profesionist pe console?"

Au trecut 8, respectiv 7 ani de cand Xbox 360 si Playstation 3 au aparut in magazine. 2013 e anul in care si Microsoft si Sony reinventeaza consola. Mult mai puternice si cu tehnologii la ani lumina distanta de ce avem in prezent. Cum ar fi realitatea augmentata.

Xbox One se foloseste de Kinect pentru o noua experienta in jocuri si nu numai. Poate sa urmareasca fiecare miscare a corpului si poti sa te joci gesticuland. Da, toate zvonurile sunt adevarate. Camera de sub televizor citeste pulsul utilizatorului, pentru ca verifica culoarea pielii.

Google pregateste o consola de jocuri si un ceas cu sistemul Android

Pe langa asta, Xbox One devine o veritabila statie multimedia. Poti sa-ti legi cablul TV ca sa urmaresti si sa controlezi posturile preferate cu ajutorul comenzilor vocale.

PS4 se concentreaza mai mult pe jocuri. Pe care le poate reda la super-calitate. Joystickul e reinventat, vine cu touchpad ca la laptop, e plini de senzori care transforma fiecare joc intr-o experienta originala. Pe PS4 poti sa vinzi sau sa imprumuti jocurile vechi si nu ai nevoie de conexiune permanenta la internet. A fost nevoie de ceva tam-tam din partea publicului ca aceleasi proprietati sa ajunga si pe Xbox One.

Sa nu uitam de Nintendo, ei au lansat noua generatie inca din toamna anului trecut si au peste 3 milioane de unitati vandute. Are cel mai spectaculos controller, cu touchscreen, care devine la nevoie si joystick si tableta.

Xbox One costa 500 de euro, Playstation 400 de euro. In aceeasi bani poti sa-ti faci un PC de top, care poate sa ruleze cele mai noi jocuri - si stim deja cat de bine se vad filmele pe el.

PC-ul are insa si un dezavantaj... Dupa doi ani, jocurile noi vor incepe sa ruleze greu, asta in timp ce la console, orice titlu, va rula impecabil multi ani de acum inainte.

iLikeIT. Cum arata Project Spark, cel mai avansat joc electronic inventat de mintea omului

iLikeIT. Cum arata Project Spark, cel mai avansat joc electronic inventat de mintea omului

Smartphone cu amprenta - SHUTTERSTOCK

De ce nu poți debloca un telefon cu degetul unui om decedat

iLikeIT. Toate emisiunile, serialele și Știrile PRO TV sunt disponibile online GRATUIT

Trucul prin care puteți accesa Facebook sau WhatsApp în țările unde sunt interzise

iLikeIT. Ce îmbunătăţiri vor aduce telefoanele viitorului. În câţiva ani, vor fi pliabile

iLikeIT. Jocul săptămânii: God of War 4

iLikeIT. Cele mai spectaculoase gadgeturi audio pe care le puteţi cumpăra

robot

Partenerul perfect pentru cumpărături. Un robot care ne urmează și cară sacoșele