Hollywood are un nou rival. Cât de bune sunt filmele reinterpretate de inteligența artificială. VIDEO
Lumea artei cunoaște o nouă evoluție revoluționară odată cu apariția inteligenței artificiale. Această tehnologie a fost utilizată pentru a reinterpretata chiar și filme. Câteva exemple au fost postate pe rețelele sociale.
Inteligența artificială a reinterpretat câteva filme, iar rezultatele sunt surprinzătoare. Unul dintre acestea este ”Atomsville - the town of tomorrow”, care prezintă locuințe și instituții moderne și un stil de viață într-un paradis futurist.
Și scurtmetrajul “Thank You For Not Answering” a fost reinterpretat de inteligența artificială. Acesta prezintă o estetică complet nouă și arată că există frumusețe în imperfecțiuni.
Alegeri 2024
16:35
Administraţia Prezidenţială: Nu ar exista dovezi de influenţare a alegerilor sau ingerinţe externe în procesul electoral
16:25
Rezultate finale alegeri prezidențiale 2024. Călin Georgescu și Elena Lasconi în turul 2
16:08
Ce a spus Marcel Ciolacu când Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidențiale din 2019. Marea dorință a actualului premier
16:00
„România în şoc”. AP: Un populist de extremă dreapta intră în turul doi al alegerilor prezidenţiale din România
Premiera unui alt film reinterpretat de AI, „I'M HERE 17122022 544”, va avea loc pe 13 iulie 2023. Inteligența artificială a reinterpretat și un film care prezintă frumusețile unui oraș din Indonezia, precum și un altul care surprinde natura, folosind textul și vocea unei persoane cu o coloană sonoră generată de AI.
Introducing Atomsville - the town of tomorrow! ????????️Embrace the atomic age and live your best new lifestyle in this futuristic haven. State-of-the-art schools, modern conveniences, and a vibrant community await! ✨???????????????? - made with #runwayml #gen2 #beatbot pic.twitter.com/cgDaq490rI
— Ben Nash (@bennash) May 2, 2023
“Thank You For Not Answering” short film written by me and “co-directed” with @runwayml #gen2. Made from images+text 2 video. While it’s not quite reality, it presents us with an entirely new aesthetic. There is beauty in the imperfections.#aiart #AI #aivideo #filmmaking pic.twitter.com/mV3U0xbiyi
— Paul Trillo (@paultrillo) May 2, 2023
Premiering our film "I'M HERE 17122022 544" at @CentrePompidou curated by @kadistkadist July 13th
— Holly Herndon (@hollyherndon) May 2, 2023
❤️???? pic.twitter.com/D13De9qzJs
Sepenggal potongan cerita dari Tugu hingga Malioboro #Jogja
Lagu: Sesuatu di Jogja - @adhitiasofyan
Animation AI style with @KaiberAI
Enjoy ???????? pic.twitter.com/VkcnPNgopM
— Pitra (@pitra) April 20, 2023
This is for you.
It's a video of nature generated by A.I. using text and my voice with an A.I.-generated soundtrack.I made it for you to listen to and relax after a long day.
Tools: @runwayml #Gen2 #gen2community
— Kris Kashtanova (@icreatelife) May 3, 2023
Mubert (for AI soundtrack), Soundtrap to record my voice pic.twitter.com/T3tjIOaLOS
Inteligența artificială, o tehnologie care determină viitorul
Inteligența artificială este considerată o „tehnologie determinantă a viitorului”. Permite sistemelor tehnice să perceapă mediul în care funcționează, să prelucreze această percepție și să rezolve probleme, acționând pentru a atinge un anumit obiectiv. Calculatorul primește datele (deja pregătite sau colectate prin intermediul propriilor senzori, cum ar fi o cameră video), le prelucrează și reacționează. Sistemele AI sunt capabile să își adapteze, într-o anumită măsură, comportamentul, analizând efectele acțiunilor anterioare și funcționând autonom.
Inteligența artificială a atras investiții uriașe în ultimele luni și este o piață evaluată acum la 2,2 trilioane de dolari, cu impact în medicină, știință, construcții, dar și entertainment.
„Nașul inteligenței artificiale” a demisionat de la Google
În urmă cu două zile, Geoffrey Hinton, supranumit „nașul inteligenței artificiale”, și-a anunțat demisia din cadrul Google într-o declarație pentru New York Times, susținând că regretă munca depusă. El a spus, pentru BBC, că pericolele reprezentate de chatboții AI sunt „destul de înfricoșătoare”.
Cercetătorul a declarat că chatbotul ar putea depăși în curând nivelul de informații pe care îl deține creierul uman. El crede că schimbarea obiectivelor AI „este doar cel mai rău lucru care se poate întâmpla, dar este un scenariu de coșmar. Vă puteți imagina, de exemplu, că o persoană rău intenționată, cum ar fi președintele rus Vladimir Putin, ar decide să dea boților capacitatea de a-și crea propriile sub-obiective”.