Hackerii din Rusia și Coreea de Nord ar încerca să fure date despre vaccinurile împotriva Covid-19. Anunțul Microsoft

Ultima actualizare: 14-11-2020 11:56
hackeri
Getty

Microsoft a declarat că a detectat încercări ale hackerilor susținuți de statul din Rusia și Coreea de Nord de a fura date valoroase de la companii farmaceutice de vârf și cercetători în domeniul vaccinurilor.

Potrivit companiei, cele mai multe dintre atacuri nu au avut succes, însă nu se cunoaște numărul celor care au reușit să fure informații, transmite Daily Mail.

Hackerii susținuți de stat au vizat și producătorii de vaccinuri, a declarat guvernul SUA în iulie.

Microsoft a declarat că majoritatea țintelor, situate în Canada, Franța, India, Coreea de Sud și Statele Unite, erau „direct implicate în cercetarea pentru găsirea vaccinurilor și a tratamentelor pentru Covid-19”.

Compania a identificat unul dintre grupurile de hackeri susținute de stat ca „Fancy Bear”, agenții militari ruși despre care Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie a declarat, în iulie, că se află în spatele acestor încercări de intruziune. Alți doi erau din grupul Lazarus din Coreea de Nord și un grup pe care Microsoft îl numește Cerium.

Majoritatea eforturilor de spargere au implicat încercări de a fura datele de conectare ale persoanelor asociate cu organizațiile vizate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO