Atacurile cibernetice, mai dese, mai puternice și mai rafinate. Raportul Agenției pentru Securitate Cibernetică a UE

Ultima actualizare: 20-10-2020 17:14
Grup celebru de hackeri, eliminat de polițiștii din SUA și Europa. Legătura nebănuită cu România
Shutterstock

Atacurile cibernetice sunt din ce în ce ma puternice și mai sofisticate și au crescut constant în ultimul an, se arată într-un raport al Uniunii Europene al Agenției pentru Securitate Cibernetică (ENISA).

Conform raportului ENISA, atacurile sunt în continuă creștere, devenind din ce în ce mai sofisticate, mai precis direcționate, mai răspândite și adesea nedepistate, iar în majoritatea cazurilor, motivația este de natură financiară, se arată într-un comunicat al instituției.

Experții în securitate cibernetică au mai constatat se înregistrează o creștere a phishingului, a mesajelor de tip spam și a atacurilor cu țintă precisă pe platformele de comunicare socială.

În plus, pe parcursul pandemiei de coronavirus, a fost pusă la încercare securitatea cibernetică a serviciilor de sănătate, în timp ce adoptarea unor noi regimuri de muncă și de învățământ la distanță, de comunicare interpersonală și de teleconferință au modificat, de asemenea, spațiul cibernetic.

UE ia măsuri ferme de consolidare a capacităților în materie de securitate cibernetică și va actualiza legislația în domeniul securității cibernetice, se precizează în comunicat. Uniunea Europeană va adopta o nouă Strategie de securitate cibernetică până la sfârșitul anului 2020 și investește în cercetarea și consolidarea capacităților în materie de securitate cibernetică, precum și în sensibilizarea publicului cu privire la noile amenințări și tendințe cibernetice, de exemplu prin campania anuală intitulată Luna securității cibernetice.

Raportul ENISA poate fi consultat în original AICI.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO